+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Events
31 oktober 2024

2024: Projectreis India

Voor wie:
(Potentiële) investeerders

Wanneer:
31 oktober – 9 november 2024 (9 dagen)

Waar:
India – Bangalore, Madurai, Namakkal, Tirupur

Groepsgrootte:
minimaal 4 – maximaal 12 personen

Reissom:
€ 3.500 pp

Inclusief: alle reis, verblijf- en excursiekosten
Exclusief: visum kosten, fooien & extra’s

We bieden aan onze (potentiële) investeerders een unieke mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe de lokale projectpartners van Net4kids in India werken.

Leerzaam en inspirerend

Het doel van deze reis is om een leerzame en inspirerende beleving te bieden en te laten zien hoe Net4kids kansarme kinderen een kansrijkere toekomst biedt in India. Zien is (nog meer) geloven. We bieden jou de unieke mogelijkheid om met eigen ogen te zien waar onze investeringen naar toe gaan. Laat je inspireren door de inzichten van de lokale ondernemers in onze projecten, de wijsheden van de leergierige kids, en kom terug met een nieuwe drive, een kracht en een mindset om de opgedane inzichten om te zetten in actie. En neem gerust een collega, vriend of familielid mee en beleef deze unieke ‘once-in-a-lifetime’ reis samen.

Lokale monitoring

Dankzij de reis deelnemers krijgen wij met Net4kids de kans om onze projecten ook lokaal te monitoren en in beeld te brengen, zodat we met lage organisatiekosten een zo groot mogelijke impact kunnen creëren.

Het globale programma

Bangalore – Rainbow Homes & Planet Hope (don 31 okt – zat 2 nov)
We starten onze reis in Bangalore. Vanuit Amsterdam vliegen we hier rechtstreeks (dagvlucht) naar toe. Bangalore wordt het ‘Silicon Valley’ van India genoemd, en veel internationale (IT) bedrijven zijn hier gevestigd. We verblijven hier twee dagen en bezoeken de projecten van Planet Hope, gericht op beroepsonderwijs voor kwetsbare meisjes en de Rainbow Homes, het bewezen opvangprogramma van Rainbow Foundation India. Niet alleen nemen we een kijkje op de projectlocaties, maar brengen we ook een bezoek aan de voormalige leefomgeving van de meisjes op de straten en in de steengroeves rondom Bangalore.

Madurai – Sightseeing (zaterdagavond 2 – zon 3 nov)
We reizen door naar Madurai, de culturele hoofdstad van de Tamil Nadu regio. Hier verblijven we in het prachtige Heritage Madurai. We ontmoeten hier onze lokale projectpartner en ze laten ons graag de culturele kant van hun land zien. O.a. staat de kleurrijke Sri Meenakshi Tempel op het programma.

Namakkal – Society for Serving Humanity (SSH) (maa 4 en din 5 nov)
Vandaag reizen we in de ochtend door naar Namakkal. Na een lunch met de staf bezoeken we in de middag een paar dorpen waar kinderen uit het Foster a Child programma van SSH wonen. De volgende dag gaan we langs bij een bijeenkomst van een vrouwengroep en laten de kinderen ons het naschoolse programma in hun dorp zien.

“Hoe vat je 1 week samen waarin je de wereld op zijn mooist hebt gezien? Ogen die dwars door je ziel kijken, een lach in elke blik…”

Nynke Geus – van den Broek, deelnemer Stakeholdertrip India 2017

Tirupur – Social Awareness and Voluntary Education (SAVE) (woe 6 en don 7 nov)
De volgende dag vertrekken we naar Tirupur, naar onze lokale partner SAVE. De staf zal ons uitgebreid vertellen over hun activiteiten rondom bewustwording en het voorkomen van kinderarbeid in de regio. Vervolgens zullen we een aantal Bridge Schools bezoeken en mogen we bij een aantal kinderen thuis een kijkje nemen. Dag 2 bezoeken we textielfabrieken zodat we het effect van de bewustwordingsacties van SAVE zien en leren hoe zij bijdragen aan het verbeteren van de arbeidssituatie in de regio. Tot slot gaan we op bezoek bij de locaties waar beroepsonderwijs wordt gegeven aan jongeren.

Bangalore – Sightseeing (vrij 8 nov)
Donderdagavond vliegen we terug naar Bangalore, zodat we vrijdag een hele dag hebben voor wat sightseeing, souvenirs kopen of juist even helemaal niks en bijkomen in het hotel met zwembad. Met een nachtvlucht vliegen we in de nacht van vrijdag op zaterdag weer terug naar Amsterdam, waar we dan zaterdagochtend (9 november) vroeg aankomen.

Praktische informatie

De reissom van €3.500 per persoon is gebaseerd op deelname van tenminste 4 personen en is inclusief reis-, verblijf en excursiekosten en exclusief inentingen en visumkosten (circa € 85 pp). Uiteraard kunnen we ondersteuning bieden bij de (online) aanvraag van het visum.

Reisschema onder voorbehoud.

Aanmelden
Wil jij deze unieke ervaring ook niet missen? Ga met ons mee en zie met eigen ogen wat de impact is van de projecten van Net4kids. Neem hiervoor contact op met Annelieke: annelieke.brackel@net4kids.org of Anke: anke.vandenboog@net4kids.org. Zij vertellen je graag meer over de reis.

Meer Events

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.