+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

Kenia
Friends for Life

Kenia: Studiebeurzen programma voor studenten

Met het verstrekken van studiebeurzen aan talentvolle Keniaanse jongens en meisjes die in armoede opgroeien, zorgen we ervoor dat ook zij de kans krijgen een studie te volgen na hun middelbare school. Met deze studiebeurs wordt hun de mogelijkheid geboden af te studeren en uiteindelijk een baan te vinden, bij voorkeur binnen Kenia.

Slums Ruai Kenya
Net4Kids love hand logo

Studenten die een studiebeurs ontvangen sponsoren een volgende student na afstuderen

Samen met de Friends for Life Foundation bieden we gemotiveerde en talentvolle jongeren in Kenia de mogelijkheid om middels vervolgonderwijs een zelfstandig bestaan op te bouwen. Via een studiebeurs kunnen zij een opleiding afronden op certificaat-, diploma- of bachelor niveau. Tijdens de studie worden de studenten intensief begeleid met sollicitatietrainingen en vormen ze samen een sterk (alumni) netwerk voor de toekomst.

Bij deelname aan het studiebeurzen programma committeert elke student zich ook aan terugbetaling van de studie na afronding en nadat een baan is gevonden. Zodat zij weer betalen voor een nieuwe lichting studenten. Zo streven we samen naar een sterkere economische positie voor jongeren uit de armste delen van Kenia. Dit geeft hen trots, waardigheid, onafhankelijkheid en zelfvertrouwen en uiteindelijk een betere en gelijkwaardiger positie.

Over de projectpartner

Dit is een samenwerking tussen onze lokale partners in Kenia, Friends for Life en Watoto Wema, opgezet door Net4kids. Niet opnieuw het wiel uit willen vinden, maar elkaar aanvullen. Om samen eraan bij te dragen dat zoveel mogelijk Keniaanse kinderen en jongeren een betere toekomst tegemoet gaan. Watoto Wema vangt wees en straatkinderen op in hun eigen opvangcentrum, in de omgeving van Ruai, Nairobi. De kinderen worden voorzien van onderdak, maaltijden en onderwijs op basis en middelbaar niveau. Vervolgens krijgen de jongeren de kans om na de middelbare school een vervolgopleiding te starten. Friends for Life helpt deze jongeren vervolgens in dit vervolgtraject en biedt hen de mogelijkheid om middels hun beurzen programma vervolgonderwijs te kiezen zodat ze een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen.

Slums Ruai Kenya
Sri Lanka Tea Estates

Hoe wij bijdragen aan dit project

In deze wereld zijn te veel kinderen die geen keuze hebben. Geen mogelijkheden. Geen uitzicht om hun situatie te verbeteren. Zo ook voor Keniaanse jongeren in de armste delen van het land. Graag bieden we samen met onze investeerders deze jongeren de kans op een vervolgopleiding. Elk jaar worden er uit het intake proces jongeren geselecteerd van Watoto Wema waar we graag een financiële bijdrage voor willen zodat ook zij door kunnen studeren. Een mooie quote van Nancy, die dankzij een donatie van een familiestichting haar vervolgopleiding kon gaan starten: “When I came to the student meeting of Friends for Life, I was the only one doing a diploma level. Also, most of the students where older than me. It made me to work extra hard in class, as I want to prove to Friends for Life that I am worth investing in. There were also other students in the meeting who are already working. I want to be like them, and when I am successful, I will come and train both students from Friends for Life as Watoto Wema Centre.”

Daarnaast is er ook behoefte aan kennis. Er zijn daarom zeker mogelijkheden voor employee engagement programma’s. Zoals sollicitatietrainingen geven of de jongeren helpen met hun communicatie of presentatie skills. Zo stomen we samen met ons netwerk deze jongeren klaar voor de toekomst. Ook iets voor jouw bedrijf?

Sri Lanka ISURU
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.