+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Net4Kids The next generation foundation sticker

Hoe het werkt voor vermogensfondsen

Om onze impact verder te vergroten werken we naast het bedrijfsleven graag samen met vermogensfondsen. We zetten onze eigen infrastructuur, projecten kennis en expertise in zodat we jouw fonds kunnen ‘matchen’ met kwalitatieve kinderhulp projecten en je hiermee je eigen kinderhulp portefeuille kan opbouwen of uitbreiden. Samen kunnen we nog veel meer kwetsbare kinderen in Afrika en Azië een toekomst bieden. Kijk eens naar onderstaande stappenplan en maak samen met ons het verschil voor onze volgende generatie:

Ik wil met ons fonds bijdragen aan een betere wereld voor kinderen

Je kunt je euro maar 1 keer besteden, hoe vind je projecten die naadloos passen bij de doelstellingen van jouw fonds? En hoe weet je of het geld ook goed terechtkomt? Met onze jarenlange ervaring als hybride fonds (naast eigen vermogen zetten wij fondsenwerving in voor onze doelstellingen) weten wij welke vragen spelen en delen we graag onze ervaringen met jou.

We vertellen je alles over Net4kids

In een eerste gesprek of voorstel vertellen we je alles over Net4kids, wie we zijn, wat we doen voor kinderen. Hoe we zelf zijn opgericht door ondernemende filantropen, Loek en Anke van den Boog, en welke lessen wij hebben geleerd in 20 jaar goed doen. We vertellen welke manieren van schenken we kennen en hoe we optimaal impact willen creëren, met zowel met het bedrijfsleven als met vermogensfondsen.

Vertel ons wat je zoekt

Wij horen graag jouw gedachten ten aanzien van de doelstellingen van het (wellicht nog op te richten) fonds. Welke effort kan en wil je maken? We gaan graag samen dieper in op de doelen, overtuigingen, wensen en no-go’s. We kunnen jou ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van beleid ten aanzien van concrete en duurzame kinderhulp, maar kunnen ook direct projecten voorstellen die passend zijn bij de doelstellingen van jouw fonds.

We zoeken een match

We gaan op zoek naar het kinderhulp project dat bij jou en jouw fonds past, en dat past bij de effort die je kan en wilt maken. Als echte matchmaker tussen bedrijven en kwalitatieve kinderhulp projecten hebben wij veel ervaring opgebouwd in het vinden van de juiste projectmatch. Daarnaast hebben we een hoogwaardige portfolio opgebouwd van zorgvuldig geselecteerde kinderhulp projecten in Afrika en Azië waarvan wij zeker weten dat de euro’s op de juiste plek komen en er transparant en gedegen gerapporteerd kan worden.

Samen het verschil maken

Als jij, net als wij, overtuigd bent dat je samen veel verder komt dan alleen, en (een samenwerking met) Net4kids goed past bij de doelstellingen van jouw fonds, kunnen we aan de slag. In een voorstel op maat, of indien gewenst in een specifiek aanvraagformulier van jullie eigen fonds, delen we de project(en) informatie (plannen en begroting). We richten alles zo in dat we vanaf dag 1 impact gaan maken. Voor de kinderen in het project en voor jou en jouw fonds.

Wij faciliteren het hele traject

Het mooie van de samenwerking met Net4kids is: wij faciliteren het hele traject. Met onze (project) ervaring, ons netwerk van lokale partnerorganisaties, onze kennis en kunde zorgen we ervoor dat we echt ter plekke waarde creëren. Dat de kwaliteit van ons programma gewaarborgd blijft, dat we jouw fonds betrekken bij de voortgang en zo vaak als gewenst, op de hoogte houden van de status van het project. Net4kids zorgt ook voor aanvullende financiering (via bedrijven of fondsen) daar waar het gekozen project groeipotentie heeft dan wel de wens bestaat bij jouw vermogensfonds om de investering na verloop van tijd af te bouwen.

Beleef de impact die je maakt

Zien is (nog meer) geloven. Wil je graag met eigen ogen zien welke impact jouw investering maakt voor de kinderen in het project, dan kan dat. We gaan bij voorkeur samen met onze stakeholders op reis. Naast direct zien wat er met jouw geld gedaan wordt, krijgt Net4kids de kans om de projecten lokaal te monitoren en in beeld te brengen. Zodat we met lage organisatiekosten een zo groot mogelijke impact kunnen creëren. Uiteraard kan een online uitwisseling en/of kennismaking georganiseerd worden tussen de bestuursleden van jouw fonds en de lokale uitvoerende partner. In elk geval: je kunt zo betrokken zijn als je zelf maar wilt.

Transparantie en betrokkenheid

Net4kids is opgericht in 2004 door Anke en Loek van den Boog. Loek: “We gaven al jaren aan goede doelen, maar we wisten eigenlijk nooit precies waaraan. We merkten dat we meer inzicht wilden in wat onze investering feitelijk deed, en we wilden ook meer directe betrokkenheid.” Ze besloten zelf een stichting op te richten dat gericht was op transparantie (kies je eigen project en weet exact waar je geld naar toe gaat) en betrokkenheid (ontvang directe rapportage over jouw project). Net4kids was geboren.

Ons financiële model

Ons financiële model is gebaseerd op het afleggen van verantwoording. Investeerders hebben het recht te weten waar hun geld heen gaat en wat ermee wordt bereikt – zakelijk en helder. Bij Net4kids komt deze overtuiging op diverse manieren tot uiting:

  • in de selectie en begeleiding van onze projectpartners;
  • in de mogelijkheid om zelf projecten te kiezen die bij jouw organisatie, budget en/ of hulpvisie passen;
  • in de heldere voortgangsrapportages; met alle relevante informatie over jouw project(en);
  • in onze strikte scheiding van projectdonaties, organisatiekosten en bestemmingsreserves.

Meer over ons financiële model lees je hier.

“Het team van Net4kids ondersteunt onze stichting en geeft onze betrokkenheid ‘handen en voeten.’ Tegelijk geeft Net4kids onze projecten een duwtje in de rug, wat ten goede komt aan de kinderen.”

Annemiek van der Schaar, Stichting Elsgoed (2018)

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.