+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

Vietnam
KOTO

Vietnam: Opleidingen voor straatjongeren in de hospitality sector

KOTO staat voor ‘Know One, Teach One’. Iedereen zou moeten kunnen leren, kennis is er om gedeeld te worden. Met deze gedachte is onze lokale partner KOTO Foundation gestart met een hospitality trainingscentrum in Hanoi om kansarme jongeren de kans te bieden te leren en een toekomst voor zichzelf en hun omgeving te kunnen bouwen.

Planet Hope India
Net4Kids love hand logo

Het traject voor de jongeren is uitgebreid en intensief, maar heeft als resultaat dat zo’n 95% slaagt voor de opleiding.

Op de straten van Hanoi en Ho Chi Min City in Vietnam verkopen straatjongeren kauwgum en kranten, poetsen ze schoenen, of bedelen simpelweg om voedsel te kunnen kopen. Het zelfbeeld van deze jongeren is laag, en ze hebben geen uitzicht op een gezond en onafhankelijk, zelfstandig bestaan.

KOTO Foundation biedt elk jaar ongeveer 100 kwetsbare jongeren een tweejarig training programma in de hospitality sector. De opleiding is gecertificeerd door een gerenommeerd trainingsinstituut uit Australië. Deze jongeren worden opgeleid om in de beste hotels en restaurants te kunnen werken, en tegelijkertijd krijgen zij alle sociale support die nodig is om als individu te kunnen ontwikkelen. Zoals life skills trainingen, seksuele voorlichting en financiële kennis.

Waarom deze projectpartner

Het bijzondere van KOTO is dat middels de activiteiten van KOTO Enterprise, zoals het runnen van twee restaurants, een cateringservice, een bakkerij en het geven van kooklessen, zo’n 40% van de financiering wordt binnengehaald. De opgeleide jongeren doen hier hun werkervaring op en zo wordt niet alleen het project steeds duurzamer, ook wordt er werkgelegenheid gecreëerd. De droom van KOTO is om een zelfvoorzienend systeem te ontwikkelen waarin KOTO zo goed als volledig kan bouwen op eigen middelen, en minder afhankelijk is van externe financiering. Te denken valt aan de bouw van een eigen hotel, of het bieden van bijvoorbeeld IT-opleidingen zodat ook een KOTO IT-bedrijfje gestart kan worden.

Planet Hope India
Nepal

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Met hulp van Net4kids wil KOTO nu ook graag het Nederlandse bedrijfsleven betrekken bij het opleidingsprogramma. Met de Nederlandse tech scale-up JMango360 zijn we al aan de slag op dit project. Naast een financiële investering worden ook de medewerkers van hun lokale team in Vietnam direct betrokken bij het project. Omdat JMango360 een lokale vestiging heeft in Vietnam, kunnen studenten van KOTO daar ook makkelijk langs, bijvoorbeeld om hun catering skills te oefenen in de koffie corner. Maar ook aan online masterclasses en 1-op-1 coaching is behoefte om zo de studenten optimaal klaar te stomen voor de arbeidsmarkt of een vervolgtraject.

Planet Hope India
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.