+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Succesverhalen
Haarlem Tea Company

Haarlem Tea Company: Tea for change

Haarlem Tea Company is een familiebedrijf gespecialiseerd in thee. Zij streven naar een eerlijke productieketen in de thee industrie. Dit doen ze door te investeren in het verbeteren van de levensomstandigheden van theeboeren, plantage medewerkers en hun gemeenschappen. Maar ook door het creëren van bewustwording bij handelspartners, klanten en consumenten. Sinds 2023 hebben ze hun eigen foundation opgericht, de Haarlem Tea Foundation.

De missie

Dit jaar zijn we samen een nieuw project gestart in Deniyaya, Sri Lanka, midden in de theeplantages. Daar gaan we aan de slag met het versterken van de gemeenschappen, de boerenfamilies in de theeplantages in Sri Lanka op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, inkomen en infrastructuur. Deze families vertegenwoordigen bijna 5% van de bevolking van Sri Lanka, en ze vormen een van de meest achtergestelde gemeenschappen van het land. Kinderen gaan nauwelijks naar school en de faciliteiten zijn armoedig. Veel arbeiders hebben nooit onderwijs gehad en weten ook niet waar zij en hun gezin recht op hebben qua overheidssubsidies en (medische) ondersteuning.

En daar gaan we, samen met de Haarlem Tea Foundation, wat aan doen!

Maximale impact

In Sri Lanka hebben de lokale helden van onze lokale projectpartner Sevalanka samen met de theeboeren gekeken wat er nodig is om een zo’n groot mogelijke impact te maken in de gemeenschap. De eerste stap: het verbeteren van de faciliteiten in de dorpen, zoals bij scholen en sanitaire voorzieningen.

Hoe creëren we de maximale positieve impact? Meer weten hierover? Kom dan naar onze Investeerders Meet Up op 21 maart as. Kim Paardekoper (Founder van Haarlem Tea Company) staat op ons podium en vertelt over de impact journey die zij als bedrijf hebben gemaakt.

Meer Succesverhalen

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.