+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Succesverhalen
CartemanĀ Ventures

Carteman Ventures: Baanbrekend water project in Tanzania

We hebben er dit jaar weer een mooie investeerder bij: Carteman Ventures, een vooruitstrevend investeringsfonds dat als aanjager de energietransitie wil versnellen. Zij investeren in kansrijke starters op het gebied van deep energy technology.

Perfect match

En daar past een innovatief pilotproject bij waar technologie, (zonne-) energie en ondernemerschap bij elkaar komen. In Tanzania gaan we deze drie pijlers inzetten om zeer kwetsbare families en gemeenschappen in Lower Moshi van echt schoon drinkwater te voorzien. Met innovatieve waterpompen (op zonne-energie) en filters (de zogenaamde BAR) ontwikkeld door startup Element15 lossen we drie problemen op in de regio:

šŸ’§Veilig drinkwater: de innovatieve filter (BAR) filtert bacteriĆ«n, parasieten en fluoride volledig. Zo kunnen kinderen gezond naar school blijven gaan.
šŸŒ½Voedselzekerheid: de zonnepompen geven boeren een effectief middel om hun land te irrigeren, terwijl BAR veilig water voor voedsel levert; dat betekent concreet dat kinderen niet meer met een lege maag naar school hoeven.
šŸ’µNetto inkomen: de zonnepomp verhoogt de opbrengst van de gewassen. Mbv de BAR-filters is de oogst van betere kwaliteit en kunnen boeren hun landbouwproducten opslaan en deze tegen betere marktprijzen verkopen. Dit verhoogt het inkomen van de boeren en zo zijn zij straks zelf in staat om (vervolg) onderwijs voor hun kinderen te bekostigen.

Lees meer over dit project.

Innovatief concept

Marcel van der Schaaff, mede-oprichter en managing partner vertelt over Carteman Ventures: “Veel te vaak redden jonge starters het niet omdat geld en ondernemende ondersteuning ontbreken. Daardoor gaat veel waarde verloren voor de ondernemer en de samenleving. Ons doel is daar verandering in te brengen met een innovatief investeringsconcept.”

En deze aanpak zet Marcel, tevens ambassadeur van Net4kids, samen met zijn partners van Carteman Ventures, nu ook door in de samenwerking met Net4kids. Dankzij deze perfecte match hebben we de startfinanciering rond, maar we zijn nog wel op zoek naar verdere financiering om het project volledig te kunnen uitrollen.

Ook interesse in dit project? Neem contact met ons op.

Meer Succesverhalen

Verder praten?

Ben je geĆÆnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.