+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Succesverhalen
Been Management Consulting

Been Management Consulting: Train-de-trainer

In 2022 besloot Been Management Consulting structureel 3,5% van hun jaarwinst te doneren en vond in Net4kids een geschikte samenwerkingspartner. We matchten hen aan het kleuteronderwijs project van Rhiza Babuyile in Zuid-Afrika. Naast het doneren van de winst heeft het bedrijf een train-de-trainer programma opgezet, waarbij consultants van Been Management Consulting online masterclasses hebben aangeboden in projectmanagement, communicatie, doelen stellen en tijdmanagement aan de trainers van Rhiza Babuyile. Zij delen op hun beurt de opgedane kennis met de leerkrachten in het kleuteronderwijs programma.

Sofie Snoek, consultant van Been Management Consulting vertelt erover in hun eigen impact report: “It’s very inspiring to be in touch with the teachers and the people from the NGO. Everyone is very motivated to work on the future of these townships. It’s also a reality check for our consultants. For instance, we had to postpone classes twice. Once, there was a power outage because of theft of the electricity cables and another time, there were riots, making it impossible for people to join our class. Although people have very different lives from us, there’s an instant connection during the classes. I guess we all love learning and connecting with people!”

De voorbereiding waarbij onze lokale partnerorganisatie en de collega’s elkaar nog even moeten leren kennen, het vinden van (steeds nieuwe) time slots voor drukbezette consultants en de uitdagingen die het werken in townships met zich meebrengt, zoals het uitvallen van elektriciteit, maakt dat het soms een erg tijdsintensief traject was. Maar door deze intensieve manier van samenwerken staat er nu wel een professioneel trainingsprogramma, dat de komende jaren opnieuw gebruikt kan worden en zien we dat er door de 5 masterclasses indirect 28 leerkrachten getraind zijn, wat zijn impact heeft gehad op 20 ECD’s en 564 kinderen. In deze KPI’s lees je meer over de impact die het heeft gehad op de facilitators, leerkrachten en de kinderen in de kleuterschooltjes van Rhiza.

Ontwikkeling staat centraal

Waarom hebben ze juist voor dit project gekozen? Esther Eijkemans (collega van Sofie, eveneens consultant bij Been MC): “We kiezen voor Rhiza Babuyile omdat het ontwikkeling centraal stelt. Iets wat we zelf ook heel belangrijk vinden. Het past bovendien bij ons om bij te dragen aan een systeemverandering: de leerkrachten leren zelf, zij dragen weer bij aan de ontwikkeling van jonge kinderen en uiteindelijk profiteert iedereen in het township van een volwaardige school. Een win-win-win, dus.”

Sofie vult aan: “We zochten naar een goed doel waar we op meerdere manieren impact kunnen maken. Niet alleen via geld doneren, maar ook door zelf mee te denken en te werken. Bij Net4kids is daar ruimte voor. Daarnaast past Net4kids mooi in ons ecosysteem van samenwerkingen. We hopen zo ook andere partijen in ons ecosysteem aan te sporen om iets soortgelijks te doen.”

Meer Succesverhalen

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.