+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Succesverhalen
Visualfabriq

Visualfabriq: hoe betrek je je medewerkers?

Maatschappelijk betrokken ondernemen voegt voor de stakeholders belangrijke waarde toe en verhoogt daardoor het aanzien van een bedrijf.

Naast het verbeteren van het bedrijfsimago voor klanten, partners en investeerders zorgt een goed MVO-beleid voor een positieve medewerkers-cultuur en verhoogt het daarmee hun tevredenheid, binding en betrokkenheid. Om hierin te faciliteren heeft Net4kids het betrekken van medewerkers bij de projecten onderdeel van onze expertise gemaakt.

Klaar stomen voor onafhankelijkheid

Het internationale Tech bedrijf Visualfabriq was op zoek naar een mogelijkheid om getalenteerde medewerkers echt te betrekken bij hun MVO-strategie. Via Net4kids is Visualfabriq gekoppeld aan lokale partnerorganisatie Rhiza, in Zuid-Afrika. Nu slaan we samen de handen ineen om kwetsbare jongeren uit townships in Zuid-Afrika de kans te geven zich persoonlijk te ontwikkelen en ze klaar te stomen voor onafhankelijkheid. Naast de financiële investering die Visualfabriq doet, investeren de werknemers tijd (1%) om hun vaardigheden en inzichten op het gebied van technologische innovatie, data en business delen met township-jongeren in Diepsloot, Johannesburg.

“Onze core business en expertise liggen op het gebied van technologie en business – naar dit specialisme is veel vraag over de gehele wereld. Wij zijn van mening dat het delen van onze vaardigheden en inzichten anderen kan helpen een zelfvoorzienende en economisch onafhankelijke toekomst op te bouwen.”
Jaco Brussé, CEO Visualfabriq

‘Unleash Your Excellence’

Direct met Rhiza ontwikkelde Visualfabriq vervolgens het programma ‘Unleash Your Excellence’ voor de geselecteerde jongeren in Zuid-Afrika om hen te helpen essentiële vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben een baan te vinden of succesvol een eigen bedrijf te starten. Medewerkers van Visualfabriq in Nederland kunnen ervoor kiezen om hun tijd te investeren in verschillende initiatieven, bijvoorbeeld door webinars te geven of maandelijks betrokken te zijn bij (online) coaching van de geselecteerde jongeren.

Meer Succesverhalen

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.