+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

Kenia
Watoto Wema

Kenia: een veilige plek voor kinderen zonder thuis

Watoto Wema is een huis waar kinderen van alle leeftijden opgevangen worden die op straat zwerven, geen ouders meer hebben of thuis niet veilig kunnen wonen.

Watoto Kenia
Watoto Kenia
Net4Kids love hand logo

In het centrum ontwikkelen jongeren hun talenten en leren die in te zetten om hun eigen gemeenschap te versterken.

Watoto Wema beschermt kinderen die geen veilig thuis hebben, bereidt ze voor op school, begeleidt ze bij het behalen van een diploma en zorgt voor een veilige omgeving waarin ze kunnen opgroeien en zichzelf kunnen ontwikkelen. Re-integratie in de familie staat centraal bij de opvang van de kinderen. Bij Watoto Wema wordt altijd op zoek gegaan naar een familielid. Wordt die gevonden dan wordt die betrokken bij de opvang en begeleiding van het kind met als doel dat het kind teruggaat naar de eigen familie. Watoto Wema begeleid de familie en biedt ondersteuning waar nodig.

In het Watoto Wema Centre willen we dat jongeren hun talenten kunnen gaan inzetten om straks de gemeenschap te laten profiteren. Een ondernemersgeest bij kinderen zorgt ervoor dat ze hun eigen keuzes leren maken. Eigen verantwoordelijkheid gaan nemen.

Waarom deze projectpartner

De ondernemende initiatiefnemers van Watoto Wema, Marjolein en Lusweti, zien altijd mogelijkheden en pakken iedere gelegenheid aan om zelf inkomsten te genereren. Zo hebben ze een eigen gezondheidscentrum gebouwd waar respectvolle en kwalitatief goede zorg wordt verleend aan moeders en kinderen in de buurt. Ze hebben een eigen waterput en een bakkerij. Met ‘Friends for Life’, een organisatie die schoolbeurzen verleent, zijn ze op initiatief van Net4kids een zeer effectieve samenwerking aangegaan die resulteerde in een schoolbeurs programma, het beschikbaar stellen van revolving funds die door studenten wanneer ze een baan gevonden hebben (gedeeltelijk) terugbetaald wordt en een buddy- en alumni systeem.

Watoto Kenia
Watoto Kenia

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Er zijn in de afgelopen jaren business experts naar Kenia geweest om onze lokale partner te leren hoe ze zelf een goed businessplan kunnen maken. Of hoe zij hun financiële rapportages kunnen verbeteren. Er liggen nog veel meer kansen voor bedrijven om de kennis en expertise van hun medewerkers in te zetten bij dit project. De bouw van een kraamkliniek begeleiden. Business skills zoals projectmanagement over te brengen aan de lokale staf. Of de jongeren (15+) beroepsgerichte expertise te bieden.

Kenia Watoto
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.