+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

India
SAVE

India: Werken in de textiel, maar wel met diploma

Werken in de textielindustrie? Prima, maar dan wel met een diploma op zak, een eerlijk salaris en onder goede arbeidsomstandigheden! De duurzaamheid van het project wordt vergroot door het bieden van beurzen, die terug worden betaald na het vinden van een baan.

SAVE Inida
SAVE India
Net4Kids love hand logo

Opleidingen in de textielindustrie om met diploma in te stromen in de arbeidsmarkt.

De term ‘fast fashion’ is in de westerse wereld helaas niet meer weg te denken. Meerdere keren per seizoen wisselt de mode, dus wat je vandaag koopt is morgen alweer ‘uit’. De echte prijs wordt betaald in de landen waar de kleding geproduceerd wordt. Jonge mannen en vrouwen worden op grote schaal vanuit noordelijke en oostelijke staten gehaald om in de kledingfabrieken in Zuid-India onder zeer slechte omstandigheden aan de slag te gaan. Ze spreken vaak niet dezelfde taal, hebben nauwelijks tot geen onderwijs gehad en weten dus ook niet wat precies hun rechten zijn. De kwetsbaarheid van met name de meisjes en jonge vrouwen wordt misbruikt.

SAVE is een gecertificeerde opleider, die beroepsopleidingen aanbiedt om met meer kennis en een diploma in te stromen in de arbeidsmarkt, vaak in de kledingindustrie die in India de grootste werkgever is. Naast de vakgerichte opleiding wordt aandacht besteed aan management- en marketingvaardigheden waardoor managementfuncties of werken als zelfstandig ondernemer binnen het bereik komen. SAVE heeft goede contacten met ‘eerlijke ondernemers’, koppelt ze aan een groot bedrijven netwerk en helpt bij baanbemiddeling

Waarom deze projectpartner

Met SAVE bevinden we ons in goed gezelschap. Nationaal en internationaal gezien is SAVE dé partner als het gaat om kinderarbeid en eerlijke lonen. Zij pakken het probleem aan waar het begint en gaan, gesteund door de overheid, het gesprek aan met de fabriekseigenaren. Met een continue focus op het veranderen van de mindset boeken zij geweldige resultaten. Naast funding is Net4kids een sparringpartner voor SAVE op het gebied de ontwikkeling en organisatie van opleidingen voor de textielindustrie, met de beste baanperspectieven.

Om het project verder te verduurzamen is sinds 2018 in samenwerking met Net4kids het funding model veranderd. Vanuit het SAVE Revolving Fund worden de opleidingen betaald en na afloop door de jongeren zelf in termijnen terugbetaald na het vinden van een baan. Van terugbetalingen kunnen weer nieuwe studenten de opleiding volgen. Een continue geldstroom, waardoor met één investering veel meer jongeren kansen krijgen.

SAVE India
SAVE India

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Werk jij in de recruitment sector? Staat talentontwikkeling van jouw medewerkers beschreven in de kernwaarden van jouw bedrijf? Help jij talenten aan een goede baan? Dan zou dit een project kunnen zijn dat aansluit bij jouw bedrijf.

FT Kilimanjaro Kids
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.