+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

Ghana
To Be Worldwide

Ghana: Ontdekkend onderwijs om onafhankelijk te leren denken

Kennis maakt je wereld groter, leert je onafhankelijk te denken, verbredend te kijken en ondernemend te handelen. Het Takoradi Educational Resource Centre biedt jongeren in Ghana deze mogelijkheid, waardoor de kans om een zelfstandig leven op te bouwen wordt vergroot.

Ghana TBWW
Ghana TBWW
Net4Kids love hand logo

Jongeren ontdekken hun talent en leren dat in te zetten voor hun toekomst dankzij innovatief onderwijsconcept 

Leergierig en gefocust ontwikkelen Ghanese jongeren hun talenten en zijn door middel van het grote aanbod aan boeken, computers en educatieve programma’s zoals het ‘I Want To Be-programma’ of het ‘Digital Marketeer programma’ in een veilige en stimulerende omgeving met hun toekomst bezig.

Naast computeronderwijs is een kennismaking met het (lokale) bedrijfsleven een belangrijke activiteit van het centrum. Bedrijfsbezoeken en contacten met alumni die een baan hebben, biedt jongeren een toekomstperspectief!

Waarom deze projectpartner

Het Educational Research Centre is in 2002 opgezet door Nellie Kirschner-Timmer. Geboren en opgegroeid in Ghana, dochter van een Ghanese moeder en een Nederlandse vader. ‘Mijn vak is HR-consultant; het beste uit mensen halen is mijn tweede natuur. Toen mijn moeder uit ons ouderlijk huis in Takoradi verhuisde, ontstond het idee daar een onderwijs en IT centrum te maken voor jongeren uit de communities. Op interactieve manier ze zelf laten ontdekken waar ze goed in zijn. ‘Discovery education’ noemt Nellie het. De Ghanese overheid wordt geïnspireerd door haar concept en verschillende onderwijsinstellingen zijn betrokken bij het centrum.

Voor Net4kids is To Be Worldwide een sterke partner door de innovatieve kracht van Nellie, haar creativiteit en haar vermogen te verbinden tussen het bedrijfsleven in Nederland en de uitdagingen van jongeren in Ghana. Het centrum is lokaal ingebed door de goede connecties met scholen en lokale overheden, waardoor continuïteit gewaarborgd is. Ook inhoudelijk. De programma’s worden door goed opgeleide stafleden, vanuit het gedachtengoed van Nellie, doorontwikkeld.

Ghana TBWW
Ghana TBWW

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Improved Corporate Finance vond hun perfect match in Ghana en investeren in het Digital Marketeer project van To BeWorldwide. Een groep young professionals, alumni uit het centrum, wordt de mogelijkheid geboden opgeleid te worden tot digital marketeer. Hierin worden zij gecoacht en bijgestaan door Improved. Niet alleen is dit financieel mogelijk gemaakt door deze investeerder; medewerkers van Improved zijn persoonlijk betrokken bij de voortgang en ontwikkeling van de jongeren via het To Be Improved Programma. Ook iets voor jouw (marketing of IT) bedrijf?

Ghana TBWW
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.