+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

India
Rainbow Foundation India

India: Onderdak en onderwijs voor straatmeisjes

Net4kids helpt kwetsbare meisjes van de straat en biedt ze onderdak en scholing. In de Rainbow Homes kunnen deze meisjes weer kind zijn. Een Ierse non, Sister Cyril, heeft de eerste Rainbow Homes opgezet in Calcutta. Ze kreeg de beschikking over een aantal private scholen, die zijn aangepast zodat er ’s avonds ook een aantal meisjes kunnen slapen.

Rainbow Need Base India
Rainbow India
Net4Kids love hand logo

De structurele aanpak haalt meisjes van de straat in India.

Overdag volgen de voormalig straatmeisjes met verschillende sociale, financiële en religieuze achtergronden de lessen, hetgeen uniek is gezien het kastenstelsel in India. Inmiddels heeft de organisatie 29 homes, heeft de overheid naar hun model ook homes gerealiseerd. De lokale organisatie Rainbow Foundation India (RFI) is verantwoordelijk voor alle Rainbow Homes in India  en het verder ontwikkelen en opschalen van de programma’s.

De begeleiding en ondersteuning van de meisjes is gericht op het bieden van veiligheid, re-integratie in de maatschappij en zelfstandigheid. Naast onderwijs en medische zorg speelt empowerment een belangrijke rol in het concept. Meisjes worden bewust gemaakt van hun eigen talenten en kracht en gestimuleerd om die in te zetten in de omgang met anderen en hun omgeving. Met als doel het opbouwen van een eigen onafhankelijke toekomst, waardoor ze voor zichzelf en hun eigen familie kunnen zorgen.

Waarom deze projectpartner

Het Rainbow Homes programma is een van de startprojecten van Net4kids. Door gebruik te maken van bestaande infrastructuren, de scholen, wordt direct een groot bereik gerealiseerd en echt impact gemaakt. Een structurele verandering in de aanpak tegen de straatkinderproblematiek. Een hele beweging creëren en niet alleen een paar meisjes redden. Het programma is ingebed in het eigen land en bestaat inmiddels voor meer dan 50% uit lokale funding. Op strategisch niveau wordt het verschil gemaakt. De organisatie is gestart met de opvang van kleine kinderen en groeien ‘mee met de kinderen’. Door het aanbieden van woonvormen voor oudere meisjes, de midway homes, door de opzet van de Rainbow Academy waar docenten opgeleid worden.

Rainbow India
Rainbow India

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Roamler is een sprekend voorbeeld van een bedrijf dat vanuit zijn purpose en core business niet alleen de groei van het bedrijf aanstuurt maar tegelijkertijd ook het verschil maakt in het leven van deze straatmeisjes, die anders nauwelijks mogelijkheden zouden hebben. Een crowdsourcing bedrijf dat professionals (‘Roamlers’) de kans geeft om waar en wanneer het hen uitkomt hun skills in te zetten. Om zoveel mogelijk (voormalige) straatmeisjes op weg te helpen naar een zelfstandig en onafhankelijk bestaan, doneert Roamler jaarlijks 1% van haar verdiensten als bedrijf aan dit project. Kortom, hoe meer Roamlers aan de slag, hoe meer meisjes van de straat!

Rainbow India
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.