+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

Nepal
Child Watabaran Center Nepal

Nepal: Empowerment van meisjes en hun communities

Geef meisjes in Nepal de kans om zich te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Door een outreach programma aan te bieden aan meisjes in hun communities rondom Kathmandu waarin educatie, gezondheidszorg en persoonlijke ontwikkeling (sport & life skills) centraal staan, verander je niet alleen het leven van deze meiden, maar bouwen we structureel aan zelfredzame gemeenschappen.

Nepal CWCN
Vidyanikethan
Net4Kids love hand logo

Als meiden de kans krijgen om naar school te gaan, zich te ontwikkelen en te beslissen over hun eigen leven, maken ze structureel het verschil voor hun communities.

Empowerment staat hierin centraal. Het versterken van communities, maar ook op individueel niveau, het stimuleren van personal power bij jongeren, specifiek meisjes. Met het Volleybal4life programma zetten we volleybal (de nr 1 sport in Nepal) in als tool om te ontdekken wie je bent, waar je goed in bent, en hoe jij het verschil kunt maken voor jezelf, jouw familie en jouw community. Vooral voor de meisjes en jonge vrouwen kan een sport als volleybal een bijdrage leveren aan hun positieverbetering als vrouw in het algemeen. Meisjes en vrouwen die in sport uitblinken, kunnen als een rolmodel voor andere meisjes en vrouwen gaan fungeren. Dit kan uiteindelijk leiden tot een verandering van het zelfbeeld van vrouwen.

Waarom deze projectpartner

Het succes van de aanpak van CWCN in de afgelopen jaren heeft te maken met de manier waarop deze organisatie professioneel is gegroeid. Oprichter Tirtha heeft hier een grote rol in gespeeld en heeft een team neergezet van hardwerkende bevlogen en intelligente mensen. Door zijn stafleden wordt hij omschreven als “an excellent communicator, has strong management skills, is hardworking and committed to any projects he undertakes.” Zijn lange termijnvisie past bij de manier waarop Net4kids kijkt naar hoe je structureel kinderen een onafhankelijke en zelfstandige toekomst kunt bieden.

Nepal CWCN
Nepal CWCN

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Het startpunt van MVO-beleid, kies een passend project dat dichtbij jouw DNA en/of het werkgebied van jouw organisatie blijft. Dit project biedt vele aanknopingspunten waarmee Nederlandse bedrijven zich kunnen identificeren. Talentontwikkeling, sport & gezondheid, zelfstandigheid. Vele topics die in de kernwaarden of in het DNA van een bedrijf zitten en die door een samenwerking met Net4kids een èchte lading krijgen.

Nepal CWCN
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.