+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

India
Planet Hope

India: IT beroepsonderwijs voor meiden

De missie van onze lokale partnerorganisatie Planet Hope is het bieden van beroepsonderwijs voor jongeren, met name meisjes, van de lagere sociale klassen in India. Een goede beroepsopleiding biedt perspectief, zorgt ervoor dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en draagt ertoe bij dat zij een baan kunnen vinden.

India Planet Hope
Planet Hope India
Net4Kids love hand logo

Een grote kans om verandering te realiseren, is het bieden van gericht beroepsonderwijs in India.

Veel (jonge) meiden worden of blijven werkloos door een gebrek aan opleiding, onvoldoende basiskennis en praktische vaardigheden. Vaak komt dit doordat ze hun opleiding niet kunnen betalen of omdat ze niet de juiste startkwalificatie hebben. 

Verschillende beroepsopleidingen worden aangeboden door Planet Hope, zoals opleiding Hotelmanagement, Ouderenverzorging, Beautician & ondernemerschap, Tailoring & ondernemerschap en, vanaf 2022 ook de Opleiding IT & ondernemerschap. De studenten worden geselecteerd door lokale organisaties en leerkrachten van middelbare publieke scholen waar Planet Hope mee werkt. Jonge tienermoeders kunnen ook terecht omdat er ook gratis kinderopvang is. Zo kunnen zij verder leren en werk vinden.​

Waarom deze projectpartner

De beroepsopleidingen moeten voldoen aan de actuele behoefte van lokale bedrijven en organisaties. Wat zo bijzonder is aan de aanpak van lokale organisatie Planet Hope, is de manier waarop ze de curricula voor de opleidingen ontwikkelen. Oprichtster Karen Duys werkt samen met het ROC Mondriaan en naast de ontwikkeling van de curricula worden er ook gastlessen gegeven door leerkrachten van het ROC. Zo ontstaan er internationaal geaccrediteerde opleidingen waardoor de kans op een baan voor de meisjes structureel wordt vergroot.

Planet Hope India
Nepal

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Met hulp van Net4kids wil Planet Hope nu ook graag het Nederlandse bedrijfsleven betrekken bij de opleidingsprogramma’s. En dan met name aan de opleiding IT en Ondernemerschap. Dit is een nieuwe technische opleiding die het komende jaar als pilot van start zal gaan. Investeren in deze opleiding, is echt investeren in de toekomst. In Tech City Bangalore is het van belang dat juist ook meisjes kennismaken met de IT-sector, er liggen veel kansen om met een goede opleiding aan een baan te komen in de IT. Wij betrekken graag jouw (IT) bedrijf bij dit project, om jullie business expertise te delen met Planet Hope en de meiden (en jongens) in India.

Planet Hope India
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.