+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

Tanzania
FT Kilimanjaro

Tanzania: Help communities zelfredzaam te worden

Aan de voet van de hoogste berg in Afrika, de Kilimanjaro, leven communities die laten zien hoe samenwerking met lokale bedrijfsleven, scholen en overheden kunnen leiden tot een duurzame verandering van denken.

Tanzania
Tanzania FTK
Net4Kids love hand logo

FT Kilimanjaro streeft ernaar om binnen 5 jaar communities zelfredzaam te maken.

In de Mtakuja gemeenschap heeft iedereen, mannen en vrouwen, jong en oud inmiddels toegang tot gezondheidszorg en onderwijs. In een omgeving met mogelijkheden om op een zelfvoorzienende en duurzame manier in het eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Dankzij FT Kilimanjaro is de levensstijl van de bewoners van Mtakuja, en van de omringende gemeenschappen van Lower Moshi in de laatste tien jaar drastisch veranderd en kunnen zij ook in de ‘droge periode’, zichzelf voorzien van voedsel.

Net4kids legt de focus op de toegang en de kwaliteit van onderwijs. De invoering van een schoolbeurzen programma is voor veel jongeren een grote stap voorwaarts. Door te investeren in het Lower Moshi Scholarship Fund draagt Net4kids bij aan de toegang tot – en verduurzaming van – het onderwijs. Het fonds voorziet in studiebeurzen voor studenten uit de regio Lower Moshi om HBO/Universiteit of beroepsopleidingen te kunnen volgen. Ouders/verzorgers betalen een eigen bijdrage van 15 tot 25% over de gehele studieperiode. Door training in ondernemerschap, alleenstaande moederprogramma’s en leningen voor kleine bedrijven worden zij bijgestaan in het eigen ondernemerschap, waardoor zij in staat zijn om de eigen bijdrage te leveren.

Waarom deze projectpartner

Solide partner door integrale benadering en samenwerking met lokale suikerrietplantage.

FT Kilimanjaro is een ontstaan vanuit een Nederlands initiatief, maar wordt volledig lokaal gedragen. De samenwerking met de lokale TPC-fabriek zorgt voor een win-win situatie. De suikerrietplantage is gebaat dat zijn medewerkers gezond en beschikbaar zijn. Gezondheidszorg is toegankelijk en kinderen gaan naar school, zodat de ouders kunnen werken. De gedeelde toewijding en verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat doelen bereikt worden en de gemeenschappen zelfstandig functioneren. FT Kilimanjaro streeft ernaar om binnen 5 jaar communities zelfredzaam te maken en de verankering in het lokale bedrijfsleven is daarbij een grote succesfactor.

FT Kilimanjaro Kids
Tanzania FTK

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Samenwerking staat centraal bij FT Kilimanjaro. Vanuit de behoefte van de gemeenschap ontstaan initiatieven waarin je kunt investeren, of kennis en expertise kunt delen. Niet voor niks is er al jarenlang een uitwisseling met studenten van University College Utrecht die onderzoek doen bij de communities waar FT Kilimanjaro actief is. Kennis delen en niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. Is jouw bedrijf gericht op moeders en kinderen, dan past het concept De Mama Bus wellicht goed bij jouw core business? Om moeders en kids een betere startpositie te geven in het leven, heeft FT Kilimanjaro in samenwerking met Driving Nurses een duurzame methode ontwikkeld, met experts uit de (Nederlandse) gezondheidszorg. Ook meedenken?

FT Kilimanjaro Kids
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.