+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

Nepal
Nepal Matri Griha

Nepal: De beste school voor kwetsbare kids

Dit project biedt zeer kwetsbare kinderen in Kathmandu, Nepal, een toekomst door hen naar school te laten gaan. Families zijn naar de stad getrokken in de hoop op een beter leven, maar de realiteit blijkt vaak anders te zijn. Geen betaalde baan, geen eten en gezondheidszorg en educatie zijn een verre droom.

NMG school
NMG School
Net4Kids love hand logo

Op de school van Nepal Matri Griha krijgen kinderen goed onderwijs van de kleuterklas tot aan ‘grade 5’.

Nepal Matri Griha helpt deze migrantenkinderen, die vaak fysieke en/of mentale problemen hebben. Er is veel aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling en thuissituatie. Ondersteuning van het thuisfront is essentieel voor een kind om een opleiding goed af ronden. Hun families krijgen voorlichting over hygiëne en geboortebeperking, over gezondheid en welzijn en over het belang van educatie. Naast onderwijs kunnen kinderen terecht voor fysiotherapie en (basis) gezondheidszorg in het naast de school gelegen ‘therapiecentrum’ en de ‘healthcare unit’. Van alle NMG kinderen gaat 80% door naar een vervolgopleiding. Regelmatig komt het voor dat families zich zodanig hebben ontwikkeld dat ze zelf deze vervolgopleiding kunnen betalen voor hun kinderen. 

Waarom deze projectpartner

Nepal Matri Griha was de eerste lokale partner waar Net4kids zich aan verbonden heeft. De persoonlijke kennismaking in Kathmandu tussen twee bevlogen vrouwen: Shobha Rai, oprichtster NMG en Anke van den Boog, oprichtster Net4kids, is de start geweest van de samenwerking. Anke werd enorm geraakt door de armoede en het uitzichtloze bestaan van de kinderen, die zonder onderwijs geen enkele kans hadden. De emotionele betrokkenheid is tot op de dag van vandaag de reden dat we dit project, dat van een kleine opvang met fysiotherapiecentrum is uitgegroeid naar een prachtige school, blijven ondersteunen.

NMG school
Nepal

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Door de kleinschaligheid van het programma, voor €350 ondersteun je al een kind op de NMG School, zien we dat de meeste supporters particulieren of zzp-ers zijn die 1 a 2 kinderen per jaar support willen bieden. De mogelijkheid die wij aanbieden om mee op Stakeholdertrip naar Nepal te gaan, en dan bijvoorbeeld jouw zoon of dochter (15+) mee te nemen, spreekt ook deze doelgroep erg aan. Met eigen ogen kun je dan zien waarom Net4kids dit project niet kan loslaten en dat onze bijdrage nog altijd heel hard nodig is.

NMG school
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.