+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
29 november 2018

Wie helpt er mee campagne voeren?

Op 1 december is het Wereld Aids Dag en in aanloop hiernaartoe zetten wij onze partnerorganisatie SSH uit India in de spotlight. Zij strijden samen met Net4kids al jarenlang tegen de gevolgen van HIV/Aids in de meest arme regio van India, Tamilnadu. Met de juiste gezondheidszorg, onderwijs en voorlichting ondersteunen we nu 450 kinderen en hun gezinnen. Kinderen waarvan een deel geïnfecteerd is met het HIV virus en veel kinderen die één of beide ouders hebben verloren aan deze ziekte.

Om deze kinderen met dit virus goed te kunnen helpen is er naast medicatie ook voorlichting nodig aan de gemeenschap om het stigma dat op HIV/aids ligt te doen verdwijnen. Er is veel voorlichting nodig om patiënten op de juiste manier met deze ziekte om te laten gaan (denk aan behandelingen) maar ook om het stigma te laten verdwijnen zodat mensen niet meer buiten de maatschappij geplaatst worden. Hiv is tegenwoordig goed te behandelen en gelukkig hebben steeds meer mensen wereldwijd toegang tot medicatie. Maar een pil tegen stigma en onwetendheid bestaat niet. Dit maakt dat mensen met hiv in een isolement kunnen raken en daardoor goede zorg moeten ontberen. Dat kan toch niet langer?

Vanaf zaterdag start onze campagne online en willen we met het ‘happy virus’ filmpje zoveel mogelijk mensen ‘besmetten met een happy virus’. Naast aandacht voor het onderwerp HIV/Aids hopen we hiermee ook een bijdrage op te halen voor het project.

Want we zijn er bijna voor dit jaar. Op dit project na kunnen we al onze toezeggingen richting onze projectpartners nakomen. Maar dit project dat kansen biedt aan kids getroffen door HIV/Aids in India krijgen we nog altijd niet volledig gefund. Op dit project ligt misschien wel een taboe? En we hebben nog € 8.136 nodig.

Help jij mee om deze kids onderwijs, gezondheidszorg en een veilige omgeving te bieden? Een omgeving waarin HIV/Aids niet langer taboe is, en een zelfredzame gemeenschap ontstaat waar iedereen een eerlijke kans krijgt. Deel dan ons filmpje in jouw netwerk en dan hopen we samen met jullie het jaar af te sluiten met een laatste knaller voor dit prachtige project.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.