+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
20 november 2019

Volleybal training voor een betere toekomst!

De Nederlandse volleybalbond (Nevobo) en Net4kids zijn dit jaar een samenwerking gestart om meisjes in Nepal te versterken door middel van volleybal. Middels het ‘Volleyball4Life’ programma richten we ons op het aanleren van belangrijke vaardigheden bij meisjes in Nepal door middel van volleybal, zodat zij in staat zijn om zelf goede keuzes te maken.

De grote kracht achter ‘Volleyball4life’ is Kopila Upreti; de meest succesvolle volleybalster uit Nepal. Met haar indrukwekkende levensverhaal, waarin volleybal het verschil heeft gemaakt, inspireert zij meisjes in afgelegen gebieden aan de voet van de Himalaya. Ze verzorgt volleybaltrainingen op scholen en koppelt deze aan vaardigheden zoals het zelf maken van keuzes, zich durven uitspreken en het vinden van eigen talenten en passie.

In het Child Watabaran Center is de volleybal sport dankzij de komst van Kopila Uprety mateloos populair. Naast judo en voetbal is volleybal een manier om de voormalig straatjongens en -meisjes in het centrum bepaalde kernwaarden zoals samenwerking en respect bij te brengen.

SAMENWERKING MET NEVOBO

Net4kids helpt Kopila, in samenwerking met de Nevobo, het ‘Volleyball4life programma te ontwikkelen en ondersteunt Kopila in de uitvoering. Zo is er een mooie match gevonden met een van onze projecten in Nepal, het Child Watabaran Center (CWCN). Dit project biedt voormalige straatmeisjes uit Kathmandu een plek om te wonen en te leren. De meisjes zijn vaak verwaarloosd, niet in staat om voor zichzelf te zorgen en hebben geen enkel toekomstperspectief.

Het Volleyball4life programma sluit mooi aan bij het CWCN en inmiddels bezoekt Kopila de meisjes in het centre regelmatig en geeft hen volleybaltraining. Het persoonlijke verhaal van Kopila in combinatie met volleybaltraining geeft de meisjes in het centrum inspiratie en helpt ze om life skills te ontwikkelen. En dat willen we voor nog veel meer meiden realiseren!

In het Child Watabaran Center is de volleybal sport dankzij de komst van Kopila Uprety mateloos populair. Naast judo en voetbal is volleybal een manier om de voormalig straatjongens en -meisjes in het centrum bepaalde kernwaarden zoals samenwerking en respect bij te brengen. Het verbetert de gezondheid en vermindert de kans op ziekte. En specifiek voor de meiden in het Girls Home kan een sport als volleybal een bijdrage leveren aan hun positieverbetering als vrouw in het algemeen. Door sportactiviteiten aan deze meiden aan te bieden, geef je hen de kans om zich te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Meisjes en vrouwen die in sport uitblinken, kunnen als een rolmodel voor andere meisjes en vrouwen gaan fungeren. Dit kan uiteindelijk leiden tot een verandering van het zelfbeeld van vrouwen.

In Nederland hebben Net4kids en de Nevobo, samen met de International Sports Alliance (ISA), oprichter van CWCN Tirtha Rasaili en volleybalster Kopila, inmiddels 2 sessies gehad om een training curriculum te ontwikkelen. Dit training curriculum wordt nu afgerond en in 2020 starten we met de implementatie hiervan in Nepal. We zullen dit programma gaan uitzetten via scholen, met partner CWCN. Een mooi begin van het helpen van veel meiden in Nepal en wie weet komt hier de volgende Nepalese top volleybalster uit voort!

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.