+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
3 december 2020

The time is now

Dit jaar heeft Covid-19 de wereld op zijn kop gezet. Helemaal voor de kwetsbare kinderen in de verschillende projecten van Net4kids. Ouders raken hun inkomen kwijt. Kinderen kunnen niet naar school. Kinderarbeid, misbruik en kindhuwelijken liggen op de loer. Deze kids hebben onze support juist nu keihard nodig.

Daarom is Net4kids een kerstcampagne gestart. Zo vlak na het Black Friday weekend waarin we worden aangespoord meer en meer te kopen is wellicht de tijd aangebroken om ‘te geven’. En wat zou er mooier zijn dan ipv de gebruikelijke jaarlijkse kerstcadeaus, ditmaal een impactvol cadeau voor de feestdagen, waarmee je een verschil maakt in het leven van de kinderen.

Tijdens deze campagne bieden wij Kerstpakketten aan. Hoe meer pakketten wij verkopen, hoe meer kinderen weer naar school kunnen. Kies een bedrag dat bij jou past en maak hiermee het verschil in het leven van een kind. Kies bijvoorbeeld voor schoolmateriaal (€25), een gezondheidszorg pakket (€64), een kind naar school laten gaan (€160) of een jaar lang onderwijs (€320). Je eigen bedrag kiezen kan natuurlijk ook.

De opbrengst van de pakketten gaat naar ons Bridge Schools project in het zuiden van India. De kinderen en hun families in de textielregio Tirupur (India) worden hard geraakt door de huidige omstandigheden. Veel mensen werken voor een laag dagloon in de textielfabrieken (zonder contract) en hebben van de een op de andere dag geen werk meer. Hierdoor kunnen de kinderen niet naar school.

Als we deze kids en hun gezinnen niet blijven ondersteunen dan verdwijnen deze kinderen van de radar. Meisjes worden uitgehuwelijkt, omdat ouders geen andere uitweg zien. Het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties schat in dat de Corona crisis de komende tien jaar wereldwijd tot 13 miljoen meer kindhuwelijken dan normaal kan leiden. Lees meer hierover in dit artikel van de NOS. Maar ook de kans dat kinderen alsnog weer in een louche fabriek terechtkomen of thuis misbruikt worden is dankzij Covid-19 verder vergroot.

Onze lokale partner doet er met al haar social workers (wat een helden!) en voedsel & gezondheidsprogramma’s alles aan om deze kinderen en hun families te blijven supporten. Net4kids wil alle 250 kinderen in het project blijven financieren. Wij willen deze kinderen allemaal in 2021 veilig en gezond in de schoolbanken zien zitten.

Daarom hebben we de support nodig van alle ondernemers, medewerkers, zzp-ers, moeders, vaders, vrienden, familie in ons netwerk.

Doe je ook mee? Koop HIER jouw kerstpakket en geef echt een impactvol cadeau tijdens de feestdagen.

The time is now.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.