+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
4 juli 2018

Roamler biedt kansen voor straatmeisjes

Roamler en Net4kids slaan de handen ineen voor straatmeisjes in India. Onze prachtige samenwerking met het crowdsourcing bedrijf Roamler is zojuist wereldkundig gemaakt.

Dit bedrijf is voor ons een sprekend voorbeeld dat met zijn purpose & core business niet alleen de groei van het bedrijf aanstuurt maar tegelijkertijd ook het verschil maakt in het leven van zoveel meisjes, die anders nauwelijks mogelijkheden zouden hebben. Dit is nou wat je noemt: #purewinst.

Van straat naar schoolbanken

Amsterdam, juli 2018 – Crowdsourcing bedrijf Roamler en kinderhulporganisatie Net4kids slaan handen ineen voor een betere toekomst van duizenden straatmeisjes in India. New Delhi alleen al telt ruim 80.000 meisjes zonder veilig thuis. De vaak nog jonge meisjes zwerven dag en nacht over straat zonder toegang tot medische zorg, gezond voedsel of veilig onderdak. Onbezorgd spelen is er niet bij, laat staan een kans op ontwikkeling en het uitzicht op een mooie toekomst. En dat is waar Net4kids om de hoek komt kijken. Vanuit het geloof dat jongens en meisjes over de hele wereld ’the next generation’ zijn, zetten zij zich in voor een betere toekomst van kinderen in Afrika en Azië. Ze doet dit door bedrijven in Nederland te verbinden met passende, concrete kinderhulpprojecten. Roamler gelooft in deze missie en sluit zich als maatschappelijk verantwoord ondernemer bij de kinderhulporganisatie aan.

Roamlers met een missie

Roamler biedt crowd-sourced oplossingen aan bedrijven in onder ander de FMCG-sector, retail, technologie en telecom. Tegelijkertijd biedt het bedrijf professionals (‘Roamlers’) de kans om waar en wanneer het hen uitkomt hun skills in te zetten. Roamler werkt vanuit de gedachte ‘Change the way people work’ ter verbetering van levenskwaliteit. Dit sluit naadloos aan op het gedachtegoed van Net4kids, dat kansen biedt ter verbetering van kwaliteit van leven. Het project Rainbow Homes, dat voormalige straatmeisjes de mogelijkheid geeft hun talenten te ontwikkelen en iets van hun leven te maken, sluit prachtig aan bij Roamler’s missie. Om zoveel mogelijk (voormalige) straatmeisjes op weg te helpen naar een zelfstandig en onafhankelijk bestaan, doneert Roamler vanaf nu jaarlijks 1% van haar verdiensten als bedrijf aan dit project. Kortom, hoe meer Roamlers aan de slag, hoe meer meisjes van de straat!

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Jeroen ten Haave, CEO van Roamler en Loek van den Boog, founder & voorzitter van Net4kids hebben elkaar gevonden in hun visie op maatschappelijk betrokken ondernemen. Loek van den Boog: “Het is fantastisch om deze samenwerking met Roamler aan te gaan. We geloven beiden dat het bedrijfsleven een enorme kans heeft het verschil te maken voor kwetsbare kinderen. Bovendien blijken ondernemers met een maatschappelijke (naast een commerciële) missie succesvoller. Roamler is een sprekend voorbeeld van een bedrijf dat met zijn purpose en core business niet alleen de groei van het bedrijf aanstuurt maar tegelijkertijd ook het verschil maakt in het leven van zoveel meisjes, die anders nauwelijks mogelijkheden zouden hebben.” Roamler hoopt met deze nieuwe samenwerking andere ondernemers aan te moedigen ook aan de slag te gaan en zelf een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Jeroen ten Haave: “Door een samenwerking aan te gaan met Net4kids maken wij niet alleen het verschil voor mensen in de landen waar wij actief zijn (met ‘Change the way people work’) maar ook voor kinderen in minder bedeelde regio’s zoals Afrika en Azië. Anno 2018 denk ik dat je het als ondernemer verplicht bent bij te dragen aan een duurzame toekomst voor iedereen. Dat betekent verder kijken dan je eigen achtertuin.”

Ben jij ondernemer en wil jij ook op deze manier pure winst realiseren met jouw bedrijf? Laat het ons weten, samen met het bedrijfsleven zorgen we ervoor dat the next generation de kansen krijgen die zij verdienen!

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.