+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
23 november 2017

Nynke Geus: “drive om wat te betekenen”

Hoe vat je 1 week samen waarin je de wereld op zijn mooist hebt gezien? Nynke Geus-van den Broek was samen met haar man Marnix Geus deze maand met Net4kids mee op de Stakeholdertrip naar India. Na een indrukwekkende week deelde ze haar ervaringen online.

“Hoe vat je 1 week samen waarin je de wereld op zijn mooist hebt gezien? Ogen die dwars door je ziel kijken, een lach in elke blik. En dat ondanks de onvoorstelbare uitdagingen waar ze op dagelijkse basis mee kampen. Afgelopen week heeft Net4kids ons Zuid-India laten zien. En hoe. Een reis van Chennai naar Madurai en van Namakkal naar Tirupur. We hebben drie ongelooflijk bijzondere projectpartners bezocht: Rainbow Homes, SSH en SAVE. Verschillende partners die ieder op eigen wijze kansen creëren voor kinderen die anders nauwelijks mogelijkheden hebben. Wat een ongelooflijk inspirerende mensen. Ze doorbreken stigma’s, bouwen aan de (en onze) toekomst en laten kinderen weer kind zijn maar nu mét de mogelijkheid om weer te kunnen dromen.

Diep onder de indruk van alle betrokken mensen die, soms met gevaar voor eigen leven, de heersende problematiek aanpakken en stigma’s doorbreken om de kinderen weer een kans te geven en daarmee de gezinnen en de rest van de gemeenschap.

Wat haal ik eruit? Vooral kracht, een drive om wat te betekenen, reislust en ook verwarring. Wat bijvoorbeeld te doen met de mode-industrie als je ziet dat de grote wens en de weg naar een betere toekomst een baan in een van de textielfabrieken daar is? Een ding is zeker: je kunt het verschil maken. Door mensen echt te zien, verbinding te maken, je in te zetten en gewoon je best te doen.

Net4kids in mijn ogen? Een prachtige organisatie waarin hele bijzondere mensen met een enorme drijfveer en passie voor de kinderen van deze wereld er alles aan doen om met lokale partners de toekomst van kinderen mooi in te kleuren. Een duurzaam vangnet waarin verbinding, geluk en groei centraal staan. Een prachtige persoonlijke partner om je als organisatie op een duurzame manier aan te verbinden zodat je vanuit jouw rol, jouw organisatie, jullie team ook een positieve bijdrage levert. ‘Ver van je bed show’? Allesbehalve dat.

Dank je wel Anke van den Boog & Loek (founders Net4kids), wat een doorzettingsvermogen om dit voor elkaar te boksen. We hebben grote bewondering voor jullie sociaal ondernemerschap en jullie liefdevolle en tegelijkertijd zakelijke aanpak. Dank je wel Sandra Kooijman en Marijke Hulskamp voor de fantastische organisatie en het fijne gezelschap, hetzelfde geldt voor Marja Den Boer en Marcel van de Schaaff. Wat een ervaringen hebben we samen opgedaan.”

Wat een lieve woorden. Big thanks aan jou Nynke dat je de wereld door jouw ogen met ons wilde delen.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.