+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
17 maart 2022

Net4kids Meet Up: Een groeiend netwerk van investeerders

Ons netwerk van bevlogen ondernemers wordt steeds groter. Naast dat we hierdoor nog veel meer kinderen kunnen helpen, is het ook een enorme bron van inspiratie voor iedereen die graag echt iets wil betekenen met zijn bedrijf. Hoe te gek is het dan als al die ondernemers met elkaar in gesprek gaan over maatschappelijke doelstellingen, over op welke manier je als bedrijf iets kunt betekenen voor de volgende generatie, voor kwetsbare kinderen en jongeren, en hoe je daarbij direct medewerkers kunt betrekken.

Een warm welkom

Dinsdag 8 maart vonden die mooie ontmoetingen binnen ons netwerk plaats op onze tweede editie van de Net4kids Investeerders MeetUp. In The Suite, de mooie gesponsorde event locatie van Wicked Grounds te Amsterdam kwamen onze investeerders bij elkaar om zowel door de sprekers op het podium als door elkaar te worden geïnspireerd. Bij binnenkomst zat de sfeer er al goed in. Net zoals wij waren velen van jullie ook toe aan fysieke events. Na zo’n lange tijd met de Corona maatregelen te hebben geleefd, van zoom meeting naar zoom meeting, was het een verademing iedereen echt weer te zien en te begroeten.

Met elk plekje in de zaal gevuld startte algemeen directeur Anke van den Boog de avond met een warm welkom aan iedereen. Naast de mooie openingsspeech ook een belangrijke shout-out naar de toppers van onze nieuwe branding, Webcirkel en Propper & Garnaat. Van de vlag bij de deur tot de pepermuntjes met logo (met dank aan Intersweets), alles is in een nieuw jasje gestoken. Wat worden we er blij van.

Wat is nou 1%?

Met die insteek vertelde Net4kids founder Loek van den Boog hoe ons 1% For The Next Generation programma in de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen. Steeds meer bedrijven uit ons netwerk verwerken de structuur van 1% winst, 1% tijd en/of 1% product in hun bedrijfsdoelstellingen. Loek deelde onze aanpak hoe we deze structuur vervolgens ‘laden’ met een project dat bij het DNA van het bedrijf past (Perfect Match) en hoe je je medewerkers kunt betrekken (Employee Engagement).

Bedrijven aan het woord

De mooie project matches die we de afgelopen tijd hebben gemaakt konden we niet beter laten vertellen dan door de bedrijven zelf. Greenberg Nielsen gaat aan de slag in Ghana met jongeren gericht op financiële educatie, Trustmoore is al aan de slag met jonge ondernemers in Zuid-Afrika en Been Management Consulting is gekoppeld aan een project in Zuid-Afrika, gericht op Early Child Development. De eerste stappen voor verdere betrokkenheid worden hier binnenkort ook gezet. Thanks voor jullie introducties Iris, Pieter en Esther.

Op het podium

Een bedrijf dat inmiddels al heel wat stappen heeft gezet in het kader van medewerkersbetrokkenheid is Improved Corporate Finance. Director Marlon Brand stond samen met Emile van de Klok, digital marketing expert en Net4kids pro bono professional, op het podium te vertellen over hun Digital Marketeer project in Ghana. Met een traan (kleine Maddy uit Kenia met haar onuitwisbare indruk op Emile) en een lach (bij het zien van de geslaagde marketing studenten in Ghana) hebben zij hun verhaal verteld over betrokkenheid creëren, een business idee implementeren en de impact van de programma’s op de jongeren in Ghana. Deze jongeren gaan dankzij het To Be Improved programma met zoveel meer life- en business skills hun verdere loopbaan in. Zij gaan echt voor een verandering in hun eigen generatie zorgen.

Met Rex Vermeulen en Paul Joosten hadden we ons geen betere afsluiter kunnen wensen van het programma op het podium. Het avontuur dat we met deze twee mannen, en nog eens 30 ondernemers, gestart zijn in het dorp Kiruani, in Tanzania, is een verhaal over ‘niet lullen, maar doen’, over echt actief aan de slag, je kennis, expertise en netwerk inzetten. Samen leren we van en met deze ondernemers in de Kiruani Town Funding & Advisory Board hoe we echt het verschil kunnen maken in Tanzania.

De boodschap die we eigenlijk bij iedereen op het podium hebben gehoord: iedereen kan het verschil maken. Gewoon doen. Er is nog zoveel expertise te delen. Met groeiende start-ups die ons 1% model implementeren creëren we ook een funding stroom die nodig is en blijft om onze projecten financieel en duurzaam te kunnen ondersteunen.

Tot slot

Een van die start-ups die we tot slot ook even podium konden bieden was B Deals, de startende jonge ondernemers Floris en Jonas. Zij gaven iedereen in de zaal een voucher om hun impact box te bestellen met daarin producten van B corps bedrijven zoals Tony Chocolony, Seepje en Paper on the Rocks. Bestellen jullie vervolgens deze impact boxen voor je klanten of personeel, dan gaat 1% van de opbrengst naar Net4kids. Goeie (B)Deal toch?

Met de borrelhap en een drankje in de hand hebben we veel van jullie kunnen spreken en hebben jullie elkaar ook kunnen ontmoeten. De lijntjes zijn gelegd, de impact verhalen zijn gedeeld (maar ook de business is besproken) en jullie versterken het netwerk van Net4kids en wij versterken met elkaar de jongeren uit onze projecten! Deze win-win maakt echt het verschil. Dank voor jullie komst. En tot de volgende editie!

 

Meer Nieuws

Verder praten?

Denk je na over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf kan maken en hoe eenvoudig het 1% programma is.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.