+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
13 mei 2024

Net4kids 20 jaar!

Net4kids viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Het begon allemaal met een zoektocht naar een concreet kinderhulpproject waarbij de impact van onze bijdrage zichtbaar was, waar we financiële rapportages konden ontvangen en waar betrokkenheid centraal stond. We waren gefrustreerd dat zoiets in 2001/2002 nog niet bestond – er leek een leemte te zijn in de NGO-wereld. Het is van groot belang om te zien welke resultaten jouw bijdrage oplevert, waar je donatie naartoe gaat, en om een persoonlijke connectie te voelen met een passend kinderhulpproject.

Net4kids werd geboren met drie belangrijke pijlers:

  1. Betrokkenheid: De mogelijkheid om zelf een project te kiezen dat aansluit bij je waarden of de kernactiviteiten van je bedrijf.
  2. Transparantie: Financiële rapportages over het door jou gekozen project.
  3. Rapportage: Voortgangsrapporten, verhalen over de kinderen en de impact van jouw bijdrage.

Een van de meest memorabele momenten uit die beginperiode was onze eerste projectreis naar Nepal in 2003. Daar ontmoetten we Tirtha, een jonge journalist die zijn baan opgaf om verslaafde jongens van de vuilnisbelten te redden en ze een thuis te bieden. Het was hefitg om te zien hoe hij worstelde om deze kinderen structuur te geven en in het huis te houden. Het Child Watabaran Center Nepal was een van de eerste projecten die we in ons portfolio opnamen.

Groeiend Succes

We begonnen als een kleine vrijwilligersorganisatie, maar door het succes groeiden we snel. Mensen wilden graag hun “eigen” project kiezen, en bedrijven wilden hun kernactiviteiten verbinden aan kinderhulpprojecten. Hierdoor konden we personeel aannemen met expertise op verschillende vakgebieden, zoals projectselectie, matchmaking met bedrijven en accountbeheer, maar bovenal met passie en daadkracht om de levens van zoveel kinderen te verbeteren.

Een bijzondere ervaring was onze reis naar India in 2013, waar onze dochter (toen 10 jaar oud) naar school ging met de Rainbow Girls. Daar werd ze bijgestaan door een meisje genaamd Jabin, dat we zeven jaar eerder op een treinstation in Hyderabad hadden gevonden. Jabin, wiens moeder verslaafd was en vader vermist, vond onderdak in het Rainbow Home in Hyderabad en troostte onze dochter die heimwee had. Het was een ontroerend moment.

Verbindende missie

Vanaf het begin is Net4kids uniek in de goede doelen wereld vanwege onze nadruk op transparantie en werkwijze. Ook na 20 jaar blijven we streven naar vernieuwing en innovatie in onze werkwijze en interne processen.

Onze missie blijft na 20 jaar onveranderd: het creëren van betrokkenheid tussen investeerders (bedrijven, foundations en particulieren) enerzijds, en kinderhulpprojecten anderzijds. Zoals het betrekken van medewerkers door directe communicatie te faciliteren (dmv masterclasses of 1-op-1 contact) met de jongeren in onze projecten.

Net4kids is uitgegroeid tot dé matchmaker voor bedrijven waar betrokkenheid, transparantie en rapportage nog steeds voorop staan. Ik ben enorm trots dat na 20 jaar Net4kids nog steeds een gezonde organisatie is, met een team van zes gepassioneerde leden die samen met lokale helden kinderen een toekomst bieden.

Anke van den Boog

Founder Net4kids

 

 

 

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.