+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
4 september 2018

Kruimeltje

Als ambassadeur van Net4kids heb ik in 2015 verschillende projecten bezocht in Kenia en Tanzania. Dit heeft enorm veel impact op me gemaakt. Geen betere manier om betrokkenheid te creëren dan met eigen ogen te aanschouwen wat de impact is van concrete en duurzame kinderhulp. Tijdens ons bezoek aan het Watoto Wema Centrum in een buitenwijk van Nairobi, werd ik geraakt door het geweldige werk dat er daar wordt verricht met ondersteuning van Net4kids.

Watoto Wema biedt een veilig onderkomen aan 45 kinderen in de leeftijd van 2 tot 17 jaar en helpt daarnaast 50 kinderen die nog wel bij hun ouders of andere familieleden kunnen wonen, naar school te gaan. Het onderwijs voor deze kinderen wordt betaald. Watoto Wema helpt de families van deze kinderen met de opzet van een eigen bedrijfje, zodat zij zelfstandig in hun basis-levensbehoeften kunnen voorzien. Hierdoor wordt voorkomen dat kinderen in een tehuis moeten opgroeien en dit laat de gezinnen zo veel mogelijk intact. Voor de kinderen die nergens terecht kunnen creëert onze projectpartner opvang in het Watoto Wema Centre, waar ze veilig kunnen opgroeien en zich verder kunnen ontwikkelen zodat ze een zelfstandige en onafhankelijke toekomst tegemoet kunnen gaan.

Niet iedereen krijgt de kansen die in Nederland zo vanzelfsprekend zijn. Het jongetje op de foto hebben we kruimeltje genoemd en hij staat voor mij symbool voor het effect van het bieden van perspectief en ondersteuning. Een blij gezichtje dat geniet van de aandacht van zijn kameraadjes. Veilig kan spelen en leren. Het zou toch mooi zijn als dit jongetje na het afronden van zijn opleiding een goede toekomst heeft en daarmee een mooi leven kan opbouwen in Kenia. Zodat zijn kinderen het ook weer beter krijgen. Behalve fotogeniek en inspiratiebron is Kruimeltje inmiddels veel meer geworden. Het is ook een business-tool. Wil je weten hoe ik Kruimeltje inzet bij mijn klanten? In de volgende blog vertel ik het graag.

Mario Huibers,
Ambassadeur Net4kids

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.