+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
15 januari 2022

Kerstcampagne #stayconnected succesvol

Samen staan we sterker. Alleen samen kunnen we, juist in een wereldwijde pandemie, het verschil blijven maken voor de meest kwetsbare kinderen die het hardst geraakt worden door Covid-19. Dankzij de support van onze investeerders is de #stayconnected kerstcampagne een succes geworden. Dankjewel voor jouw support!

#Stayconnected

De wereldwijde pandemie laat zien dat we internationaal meer verbonden zijn dan ooit. Maar is dat echt zo? De meest kwetsbare kinderen worden nog altijd het hardst geraakt door Covid-19. Laten we deze kinderen niet uit het oog verliezen. Daarom zijn we tijdens deze kerst de #stayconnected campagne gestart voor de Indiase kinderen uit het overbruggingsonderwijs project.

In de textielstad Tirupur, in het zuiden van India, heeft de pandemie een enorme impact op het leven van de meest kwetsbare groepen. Veel kinderen zijn familieleden verloren. Voor hun (groot)ouders was er namelijk geen extra zuurstof beschikbaar of een plekje in het ziekenhuis. Geen geld. Geen status. Kinderen die hun ouders zijn verloren lopen het risico door child traffickers te worden geronseld en verkocht aan de fabrieken. Maar ook ouders zelf, die door lockdowns hun baan zijn kwijtgeraakt, zien geen andere uitweg dan hun kinderen aan het werk te zetten.

Deze kinderen zijn letterlijk aan het overleven. Op straat, in de fabriek. Waar we hier in Nederland een ‘code zwart’ willen voorkomen in de zorg, zitten deze kinderen en hun families al maandenlang in code zwart.

Inmiddels zijn de scholen weer open in India. Er is medische en psychische (na)zorg voor de kinderen, en ouders worden geholpen met het vinden van een baan. Onze lokale partner zorgt ervoor dat zoveel mogelijk kinderen uit de fabrieken worden gehaald en elke dag op school komen te zitten. Door te investeren in digitaal onderwijs, mede door het beschikbaar maken van smartphones, proberen we te voorkomen dat de ontwikkeling van de kinderen opnieuw helemaal stilstaat bij een volgende lockdown. Want, zoals we nu zelf ondervinden, de toekomst blijft onzeker in deze pandemie.

Het resultaat

Met de opbrengst van de campagne zorgen we ervoor dat Maya uit een fabriek gehaald wordt en in een veilige omgeving naar school kan gaan. Dat Nila en haar zusje niet langer op straat zwerven overdag, enorm kwetsbaar voor child traffickers, maar samen met nog veel meer kinderen naar een van de Bridge Schools in Tirupur gaan. Hun ouders krijgen medische en psychische nazorg en hulp bij het vinden van een baan. Ishaan zit ook in de schoolbanken in 2022 en zelfs in een volgende lockdown kan hij blijven leren door de digitale mogelijkheden waarin we investeren met jouw bijdrage. En de klas van Yash? Met het opgehaalde bedrag kunnen we maar liefst 38 kinderen, en hun families, de support bieden die zij nodig hebben om in gezondheid en in een veilige omgeving naar school te kunnen gaan. Dat is wel een klas vol, hoe fijn is dat!

Al deze kinderen kunnen op de Bridge School weer écht kind zijn. Zij werken aan life-skills om de kracht in henzelf te herontdekken. Empowering om in jezelf te geloven, om naar school te gaan en ver van de fabrieken te blijven. Hun dromen waar te gaan maken.

Dit is toch een perfect begin van het jaar! Op naar nog veel meer kinderen naar school, wij blijven ook in 2022 onverminderd doorstrijden.

 

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.