+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
16 december 2019

“Het voelt nog steeds als thuiskomen”

Stephen (inmiddels 22 jaar) is opgegroeid in het Watoto Wema Centre en deelt graag zijn verhaal met ons. Tot op de dag van vandaag is hij alle team members van het centrum ontzettend dankbaar. Zonder hen zou hij de 22 jaar namelijk waarschijnlijk niet eens gehaald hebben. Voordat hij met Watoto in aanraking kwam woonde hij in een sloppenwijk, zonder eten en geld voor onderwijs. Zijn familie keek niet naar hem op of om, ondanks dat het niet goed ging met zijn gezondheid. Stephen was vaak ziek en moest elke 3 maanden naar het ziekenhuis voor een bloedtransfusie. Familieleden met dezelfde bloedgroep kwamen zelfs niet om bloed te doneren. Watoto heeft er voor gezorgd dat hij wel elke behandeling kon krijgen die hij nodig had. Of er nu geld was of niet.

De vele ziekenhuisbezoeken hebben behoorlijk wat invloed gehad op zijn opleiding, die hij dankzij Watoto was gaan volgen. Stephen zijn droom om chef-kok te worden kwam ondanks zijn medische toestand – waardoor hij altijd duizelig en moe was en vaak naar het ziekenhuis moest – toch uit. Watoto hielp hem na de afronding van zijn opleiding drie jaar geleden aan zijn huidige droombaan in het restaurant.

Op zijn vrije dagen brengt Stephen graag zijn tijd door in het centrum. Omdat dit het enige huis is wat hij kent, voelt het voor hem nog steeds als thuiskomen. Hij helpt het personeel en zorgt graag voor al zijn – zoals hij de kids uit het centrum noemt – broertjes en zusjes. Hij deelt zijn eigen ervaringen met hen en helpt ze bij het nemen van verstandige beslissingen. Naast dat hij zich nog steeds nauw verbonden voelt, kan hij op deze manier ook zijn enorme dankbaarheid tonen.

Zo ook toen ‘huisvader’ Lusweti van Watoto Wema center, samen met 4 anderen, naar het ziekenhuis moest voor een controle na een auto ongeluk waarbij ze ook nog eens beroofd werden door degenen die hen te hulp schoten. Dubbelop vreselijk natuurlijk, maar Stephen kon hierdoor wel iets terug doen. Hij besloot voor hen allemaal de ziekenhuis rekeningen te betalen van zijn spaargeld, die hij helemaal zelf verdiend had met zijn baan in het restaurant.

Benieuwd naar de resultaten en toekomstplannen van Watoto? Lees dan hier de hele samenvatting van de halfjaarlijkse rapportage.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.