+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
21 november 2022

Goed opgeleide digital marketeers in Ghana

Al vijf jaar is Improved Corporate Finance investeerder in het Digitale Marketing programma van lokale organisatie To Be Worldwide in Ghana. Niet alleen zorgt de M&A boutique Improved dat dit programma financieel opgezet kon worden, ook steken de analisten en consultants van dit bedrijf tijd in de Ghanese jongeren die deelnemen aan het Digital Marketeer programma. Door middel van verschillende online sessies met het team van Improved, wordt de Ghanese studenten de benodigde soft skills bijgebracht zoals opbouw van een CV en juiste werkhouding/instelling. Onze long term pro bono held, Emile van de Klok, is samen met To Be Worldwide verantwoordelijk voor de inhoud van het digitale marketing programma. Met zijn expertise op het gebied van digitale marketing heeft hij de afgelopen jaren 10 jongeren, alumni van het educatie centrum van TBWW, kunnen trainen in verschillende digitale marketing skills.

En nu is Emile in oktober naar Ghana gereisd om met een tweede groep studenten ook fysiek aan de slag te gaan. Met online begeleiding zijn deze jongeren al allemaal getraind (en de meeste ook gecertificeerd) op Google Ads. Zo hebben ze gewerkt aan het bouwen van hun eigen ‘To Be’ website in Ghana en een bijbehorende Google Ads campagne. De jongeren hebben bijvoorbeeld geleerd hoe de website en Google Ads campagne aan elkaar te koppelen zijn. Een week lang intensief met elkaar aan de slag werpt zijn vruchten af. Zo hebben de jongeren nu de eerste stappen gezet op het vlak van content creatie zoals teksten, fotografie en video. Ook zullen ze samen met een IT-expert de content en de website perfectioneren. Naast de technische kennis is er aandacht besteed aan pro-activiteit en teamwork. Een mooi thema waar het Improved Corporate Finance team weer op in kon spelen tijdens de digitale masterclass. Opnieuw een hele waardevolle sessie, dat de jongeren echt klaarstoomt voor het werkende leven.

Tot slot zijn de studenten gestart met het maken van een businessplan. Zo definiëren ze momenteel hun ‘digital marketingservices portfolio’: welke marketing services kunnen ze aanbieden? En ‘waarde propositie’: wat onderscheidt hen van andere digitale marketing bureaus? Het doel is om uiteindelijk zelf een Digital Agency in Ghana te starten. De potentiële klanten staan al bijna in de rij 😉 en komen zelfs helemaal uit Zambia. We zijn trots dat er zulke mooie en gerichte stappen zijn gezet om de jonge digital marketeers te helpen verder te ontwikkelen en te specificeren.

Dankzij de inzet van Emile, het TBWW-team en Improved Corporate Finance krijgen deze jongeren echt een betere kans op de arbeidsmarkt en ontstaat er een generatie jongeren die een zelfstandig en onafhankelijk bestaan kan opbouwen. Mooi voor hen, hun families, gemeenschappen, en ook voor Ghana zelf.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn om in dit toffe project te investeren? Neem dan contact met ons op en we vertellen je er meer over.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.