+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
1 september 2018

Anne-Marijn Bentum verruilt retail voor NGO

Anne-Marijn Bentum heeft na 13 jaar de wereld van de retail verruild voor kinderhulporganisatie Net4kids, die zich richt op het verbinden van bedrijven met effectieve kinderhulpprojecten op maat. Per september is zij gestart in haar rol als communicatie- en organisatiemedewerker bij de non-profit.

Vanuit het geloof dat jongens en meisjes over de hele wereld de next generation zijn, zet Net4kids zich in voor een betere toekomst van kinderen in Afrika en Azië. Ze doet dit door bedrijven in Nederland te verbinden met passende, concrete kinderhulpprojecten.

Van Fashion naar Funding

Anne-Marijn heeft ruim tien jaar op het gebied van inkoop- en export in de retail industrie gewerkt. Hier werkte zij voornamelijk bij grote kledingmerken als G-Star en Suitsupply. “Na jaren met plezier in de kledingindustrie gewerkt te hebben kwam ik er de laatste tijd steeds meer achter dat ik maatschappelijke betrokkenheid miste. Ik zocht naar meer bezieling in mijn werk en het gevoel iets waardevols bij te kunnen dragen. In Net4kids heb ik een unieke organisatie gevonden die met bezieling werkt aan een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden die vaak geen toegang hebben tot medische zorg, gezond voedsel, veilig onderdak of scholing. De manier waarop Net4kids zich voor deze kinderen inzet met behulp van de betrokkenheid uit het bedrijfsleven raakt mij. Juist door een actieve maatschappelijke rol van het bedrijfsleven denk ik dat wij het verschil kunnen maken”, aldus Anne-Marijn.

Kinderen zijn de toekomst

Vanuit het geloof dat kinderen onze toekomst zijn, biedt Net4kids deze kinderen aan de hand van scholing toekomstperspectief. Door ze gedegen kennis bij te brengen kunnen deze kinderen zich ontwikkelen, terwijl ze een gezond bestaan en veilig onderkomen hebben. Zo bouwen zij op hun beurt een goede toekomst op en zorgen zij tegelijkertijd voor hun families. Dit is mede ingegeven door het feit dat Net4kids, naast de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen, in samenwerking met de lokale projecten ook aandacht voor de thuissituatie van het kind heeft. Zo ontstaat er een ‘next generation’ die haar talent kan inzetten om te bouwen aan de eigen gemeenschap. Anke van den Boog, medeoprichter van Net4kids: “We zijn erg blij dat Anne-Marijn ons team komt versterken. Met haar kennis en kunde op het gebied van communicatie en haar liefde voor taal en organisatie biedt zij een grote meerwaarde voor Net4kids. Met het vieren van ons 15-jarig bestaan dit jaar, is het ook weer tijd voor een nieuwe stip op de horizon. De komst van Anne-Marijn draagt bij aan onze ambities om de komende jaren nog meer moois neer te zetten met Net4kids.”

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.