+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Eerdere Events

3 sept 2020: RE-BOOST your business for GOOD

Het programma

15.45 – 16.00 Lobby open Kijkje achter de schermen. Welke laatste preps vinden er plaats en wie zijn de deelnemers?

16.00 – 16.05 Welkom! Hartelijk welkom door dagvoorzitter.

16.05 – 16.10 Factfulness Hoe denk jij dat het gaat met de wereld?

16.10 – 16.25 1% For The Next Generation Hoe het bedrijfsleven de wereld moet gaan veranderen. Door Loek van den Boog.

16.25 – 17.10 Aan tafel Panelgesprek met ondernemers Jeroen ten Haave (Roamler), Marnix Geus (The Present Movement) en Jaco Brussé (Visualfabriq) en jij kunt online reageren en vragen stellen.

17.10 Afsluiting. Wrap up en met een GOOD gevoel ‘naar huis’.

In dit online event ‘RE-BOOST your business for GOOD’ willen we laten zien hoe je, zelfs in crisistijd, naast het runnen van een commerciële business tegelijkertijd een positieve impact kunt hebben op de wereld.

Terugkijken

Je kunt het hele event terugkijken.

Over dit event

Begin april startten wij met veel succes De Club van Duizend campagne. In veranderende tijden een nieuwe aanpak. En met succes. Want mede dankzij jouw €140 kunnen we onze support blijven bieden aan al die kwetsbare kids in onze projecten die het zo hard nodig hebben.

Omdenken. Dat is wat we gedaan hebben. En we zien het overal. De afgelopen maanden hebben ons allemaal doen omdenken en reflecteren. Wat kan er allemaal (nog) wel? Wat kan er anders? En willen we nog wel hetzelfde? Gaan we terug in onze vijfde versnelling of zorgt het voor een nieuwe manier van werken? Of wellicht nog wel belangrijker; een nieuwe manier van denken? Waarbij we ons bewuster zijn van onze impact, creativiteit, daadkracht maar vooral ook van elkaar.

Lotte Leufkens

Lotte Leufkens – Dagvoorzitter en founder social enterprise CloudCuddle

Lotte Leufkens is ingenieur en eigenaar van tech startup CloudCuddle. Als student werktuigbouwkunde ontwierp zij reisbedden voor gehandicapte kids en heeft hier nu haar business van gemaakt.

“Als oprichter van een bedrijf ben je direct het gezicht en woordvoerder. Dan moet je ook nadenken over hoe jij daar zelf in wilt staan, wat jouw ‘why’ is waarom je doet wat je doet.” Lotte in Sprout over haar bedrijf CloudCuddle.

Loek van den Boog – Chairman General Atlantic Netherlands en Founder Net4kids
Wat als elk bedrijf 1% van zijn omzet zou investeren in the next generation? Loek van den Boog neemt ons in de keynote mee naar de bewijsvoering van het pleidooi dat bedrijven die goed doen, daadwerkelijk succesvoller zijn.

“Bedrijven die goed doen, zijn succesvoller.” In het radioprogramma Let’s Talk Business van New Business Radio vertelt Loek van den Boog over ondernemerschap, filantropie en hoe het bedrijfsleven een grotere rol zou moeten spelen.

Jeroen ten Haave

Jeroen ten Haave – CEO Roamler
Change the way people work. Met Roamler laat CEO Jeroen ten Haave zien hoe je de manier waarop mensen en bedrijven werken kunt veranderen. Hun businessmodel biedt professionals (‘Roamlers’) de kans om waar en wanneer het hen uitkomt hun skills in te zetten. Met Bezorg de zorg zet Roamler zijn crowd tijdens de coronapandemie vrijwillig in om zorgverleners en ouderen te voorzien van boodschappen.

“Ik vind dat je als ondernemer verplicht bent bij te dragen aan een duurzame toekomst voor iedereen. Dat betekent verder kijken dan je eigen achtertuin.”

Marnix Geus

Marnix Geus – Founder The Present Movement
Marnix Geus verkocht zijn aandelen in Het PR Bureau waar hij de oprichter van was, schreef het boek MensenHandel over de wijze waarop we met werk omgaan en zouden moeten gaan, en stortte zich op het goede doel. Hij richtte The Present Movement op, die ondernemers samenbrengt met initiatieven en projecten die het leven van vluchtelingen verbeteren.

“Niemand is na deze crisis nog geïnteresseerd in die nóg grotere leasewagen. In plaats daarvan zetten ondernemers hun creativiteit, hun daadkracht en netwerk in om Nederland weer op te bouwen.” Marnix Geus pleit voor de nieuwe ondernemer die vooral streeft naar maatschappelijke winstmaximalisatie in zijn blogpost De nieuwe ondernemer – Survival of the kindest.

Jaco Brussé

Jaco Brussé – CEO Visualfabriq
Als founder en directeur van een scale-up company weet Jaco Brusse als geen ander welke facetten er bij ondernemerschap komen kijken. De Covid-19 crisis ziet hij als een kans en heeft hij aangegrepen om zijn businessmodel te veranderen naar volledig, 100%, remote working. Met De Club van Duizend heeft Jaco ons laten zien hoe je in kansen kunt denken en er veel meer mogelijk is, juist nu, dan dat je zou denken.

“Onze core business ligt op het gebied van technologie en business. Wij zijn van mening dat het delen van onze vaardigheden anderen kan helpen een zelfvoorzienende en economisch onafhankelijke toekomst op te bouwen.”

Wat kom ik allemaal te weten na dit uurtje for GOOD?

  • Waarom een bedrijfsmatige aanpak nodig is voor duurzame verandering.
  • Waarom je kiest voor CSR, zelfs als je nog geen winst maakt.
  • Waarom je een matchmaker kunt gebruiken om een goed en passend project te vinden.
  • Hoe je doing good kunt integreren in jouw bedrijfsdoelstellingen.
  • Hoe je je medewerkers kunt betrekken bij jouw maatschappelijke investering.
  • Dat goed doen met je bedrijf niet veel tijd en geld hoeft te kosten, maar juist iets oplevert.
  • Dat het (nog steeds) beter gaat met de wereld dan dat je zou denken.
  • Dat investeren in maatschappelijke projecten ook investeren in jezelf is.
  • Dat goed doen je goed staat. Als het maar authentiek is.
  • Dat er geen betere timing is dan nu te beginnen met maatschappelijk investeren.

 

Ik meld mij aan voor dit online event:

Je kunt hier direct naar de LIVESTREAM. Scan de QR code en je kunt ook met het interactieve gedeelte meedoen! Tot zo!

De partners voor dit event

Cup of Ambition
Bakx & Meijer
FX Agency
MHB
De Club van Duizend

Meer Eerdere Events

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.