+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Eerdere Events

7 nov 2019: Nyenrode Masterclass

In het Kort

Wanneer: donderdag 7 november 2019
Tijd: 09:00 – 17.00
Locatie: Nyenrode Amsterdam
Kosten: € 299 *

*Hoe uw financiële bijdrage wordt gebruikt:
De opbrengst van deze masterclass zal worden gebruikt om een reportage te maken over de “Rainbow Homes” in India. Deze video zal door de Rainbow Homes worden gebruikt om hun prachtige werk te promoten en om nog eens 10.000 straatmeisjes te ondersteunen in een betere toekomst. De video zal ook worden gebruikt om anderen te inspireren om ook een Next Generation Entrepreneur te worden en om een ​​opmerkelijke Nyenrode Alumni te eren – wijlen Ferdinand van Koolwijk. Hij gebruikte zijn ondernemersvaardigheden om goed te doen en bereikte daarmee meer dan de meeste mensen ooit in hun leven zullen benaderen. Alle deelnemers aan de Masterclass hebben het voorrecht om als eerste een link naar de video te ontvangen zodra deze beschikbaar is.

Nyenrode Alumnus Emile van de Klok organiseert 7 november de Masterclass “From Why to Impact”.

Deze Masterclass geeft young professionals en ondernemers de tools om niet alleen winst maar ook sociale impact in uw organisatie te creëren.

Shared Value

Harvard Business School-professor Michael E. Porter, autoriteit op het gebied van ‘strategy and competitiveness’, heeft een duidelijke boodschap aan professionals en ondernemers: “In today’s world, companies that create Shared Value by addressing societal challenges as part of their core strategy achieve a competitive advantage.” Om daar te komen is “Next Generation Entrepreneurship” nodig.

Gebaseerd op onderzoeksresultaten en de praktijk zullen onze gastsprekers uitleggen op welke manier je naast meer waarde voor je bedrijf ook meer sociale impact kunt creëren. Hoe kun je sociale verantwoordelijkheid implementeren in de bedrijfsvoering resulterend in een duurzaam concurrentievoordeel? Dmv presentaties, case studies, gastsprekers en interactieve discussies met de deelnemers biedt deze Masterclass een rijke leerervaring met de nadruk op de praktijk. Tijdens onze interactieve discussies vragen we om jouw input, expertise, ervaringen en advies over verschillende uitdagende onderwerpen.

De Sprekers

Drs. Ing. Emile van de Klok, initiatiefnemer van dit evenement en ‘Nyenrode Alumnus’, legt uit waarom hij het concept en thema van deze masterclass ‘From Why to Impact’ heeft ontwikkeld. Ondersteund door Nyenrode research en zijn eigen persoonlijke praktijkervaring legt hij uit hoe via social impact een concurrentie voordeel gerealiseerd kan worden.

Prof. Henry Robben, hoogleraar marketing aan Nyenrode Business Universiteit, behandelt de onderwerpen: personal branding voor de volgende generatie ondernemers en duurzame wederzijdse waarde creatie

Dolores Leeuwin, bekend van ‘Het Klokhuis’ en de slimste ‘BN’er’ in de Nationale IQ-test met een IQ van 159, legt het kernprincipe uit van het ontdekken en herkennen van je eigen talent en dat van anderen voor gepassioneerd succes en maximale impact.

Loek van den Boog, oprichter Net4kids en voormalig hoofd van EMEA van Oracle legt uit hoe tegelijkertijd een succesvolle zakenman EN sociaal ondernemer te zijn. Wat motiveert hem? Hoe kun je sociale verantwoordelijkheid succesvol inbedden in bestaande bedrijven? En wat is de impact na 15 jaar Net4kids?

Veronika Uhl, Social Impact Advisor en bestuurslid van de Partnership Foundation en Loes Klappe-Linsen, voorzitter van de Partnership Foundation, leggen de succesfactoren en impact uit, maar ook de (financiële) schaalbaarheidsproblemen van de prachtige ‘Rainbow Home-formule’ in India. Deze formule opgezet door wijlen Ferdinand van Koolwijk (Nyenrode Alumnus) ondersteunde al 10.000 straatmeisjes met een betere toekomst.

Nellie Kirschner Timmer, oprichter To Be Worldwide Ghana, vertelt over het opzetten en transformeren van haar stichting, die al 14.000 kinderen in Ghana met beter onderwijs heeft ondersteund, in een sociale onderneming die financieel zelfvoorzienend is en maatschappelijke impact als concurrentievoordeel gebruikt.

Meer Eerdere Events

Verder praten?

Denk je na over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf kan maken en hoe eenvoudig het 1% programma is.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.