+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

India
SAVE

India: Van de fabriek naar de schoolbank

 Na vele jaren van kinderarbeid bieden we in dit project kinderen in India een veilige omgeving om op adem te komen. Een kind op de Bridge School kan weer ècht kind zijn. Tegelijk wordt gewerkt aan life-skills om de kracht in jezelf te herontdekken. Empowering om in jezelf te geloven, om naar school te gaan en ver van de fabrieken te blijven. 

SAVE india
Vidyanikethan
Net4Kids love hand logo

We bieden een overbruggingsjaar om ex-kindarbeiders voor te bereiden op het reguliere onderwijs.

De enorme groei van de textielindustrie in India zorgt al jaren voor massale inzet van goedkope arbeiders. Niet alleen in de textielfabrieken, maar ook in spinnerijen, weverijen, de resttextielindustrie en alle andere partijen binnen de textielketen. Vanwege de alsmaar toenemende vraag naar goedkope arbeiderskrachten zijn het vooral migranten uit andere delen van India die geronseld worden om het vuile werk op te knappen. In de hoop op een beter leven komen ouders samen met hun kinderen naar de stad geëmigreerd. Kinderen die nauwelijks onderwijs hebben gehad en de lokale taal niet spreken. Zij worden eigenlijk gedwongen een leven te leiden van een volwassene. Lange dagen werken onder barre omstandigheden, met een verantwoordelijkheid om geld binnen te brengen. In de grote textielstad Tirupur werkt de organisatie SAVE met deze kwetsbare groep kinderen aan een betere toekomst, zowel in sociale als in economische zin.

Zij werken samen met een netwerk van vrouwengroepen in de omliggende dorpen om kinderen helpen te ontsnappen aan de textielondernemers die uitsluitend gefocust zijn op geld en productie. Is het gelukt de kinderen uit hun werkomgeving te halen, dan worden ze door SAVE opgevangen en opgeleid in de Bridge Schools.

Waarom deze projectpartner

Met SAVE bevinden we ons in goed gezelschap. Nationaal en internationaal gezien is SAVE dé partner als het gaat om kinderarbeid en eerlijke lonen. Zij pakken het probleem aan waar het begint en gaan, gesteund door de overheid, het gesprek aan met de fabriekseigenaren. Met een continue focus op het veranderen van de mindset boeken zij geweldige resultaten. Naast funding is Net4kids een sparringpartner voor SAVE op het gebied de ontwikkeling en organisatie van opleidingen voor de textielindustrie, met de beste baanperspectieven.

SAVE India
SAVE India

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Kinderarbeid houdt armoede in stand. Het bestrijden ervan biedt duurzame ontwikkeling en betere kansen voor iedereen. Het bedrijfsleven kan direct het verschil maken door niet alleen zelf kritisch te kijken naar kinderarbeid in eigen productieketens, maar juist ook door te investeren in onderwijs. In kansen voor de volgende generatie. Zodat zij met een diploma en een eerlijk loon echt een beter leven krijgen. Wij geloven dat een wereld zonder kinderarbeid mogelijk is. Als het bedrijfsleven op staat, en samenwerkt met organisaties zoals SAVE, dan kunnen we echt structurele verandering teweegbrengen.

SAVE India
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.