+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

Rwanda
Uyisenga ni Imanzi (UNM)

Rwanda: Families verdienen zelf het schoolgeld

Het Family Business for Education-programma (FBE) is ontworpen om kwetsbare Rwandese families leren hoe ze een succesvol bedrijfje runnen zodat zij met de opbrengst het schoolgeld van hun kinderen kunnen betalen.

UNM
Rwanda UNM
Net4Kids love hand logo

Dit geprezen innovatieve family business concept transformeert families en gemeenschappen.

De families worden geholpen met het opzetten of verbeteren van hun bedrijfje, krijgen trainingen hoe ze het beste hun business kunnen runnen, en worden geholpen met spaarprogramma’s en een cash grant zodat families zelfredzaam worden. Ouders of verzorgers ontvangen een 5-daagse financiële training en nemen deel aan een 12 weken durend bedrijfs- en spaarprogramma. De training omvat verschillende onderwerpen inzake het runnen van een bedrijf; training over bedrijfsontwikkeling, zakelijk bewustzijn, ideeën, visie en marketing. Gedurende de training krijgen ze advies over hoe ze kunnen sparen en wordt het belang van onderwijs voor hun kinderen uitgelegd zodat ze hun spaargeld hieraan kunnen besteden.

 
Met dit project wordt gezinnen van kwetsbare kinderen in Rwanda de kans geboden om financieel sterk en zelfvoorzienend te worden. Na voltooiing worden ze toegewezen aan een Family Business officer met wie ze samenwerken om een bedrijfsplan te ontwikkelen dat voortbouwt op hun bestaande vaardigheden.

Waarom deze projectpartner

Uyisenga ni Imanzi (UNM) zet zich al sinds 2002 in voor kwetsbare kinderen in Rwanda. Het is een lokaal geregistreerde non-profit organisatie (NGO) die in hun aanpak voor de rehabilitatie van straatkinderen support krijgt van een overkoepelende wereldwijde organisatie Street Child.

Street Child richt zich op onderwijs, kinderbescherming en het versterken van inkomens voor families. Projecten worden via lokale partnerorganisaties uitgevoerd. De meest achtergestelde kinderen worden geselecteerd, geholpen om een veilige thuisbasis te vinden en ze (terug) naar school te krijgen door de families te helpen met het creëren van een inkomen. Net4kids en Street Child geloven beide dat duurzaamheid centraal moet staan in de projecten en we streven gezamenlijk naar impact op de langere termijn.

Rwanda UNM
Rwanda UNM

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Familiebedrijven vormen de spil van het bedrijfsleven. Ongeveer 60% van de bestaande bedrijven zijn familiebedrijven. Familiebedrijf kenmerken zijn dat ze over het algemeen sterk sociaal betrokken zijn en een maatschappelijke rol in de (lokale) samenleving spelen. Het verschil maken voor jouw ‘familie’ en tegelijkertijd een familie in Rwanda de kans te bieden een eigen business op te zetten? Wij matchen jouw onderneming graag met dit succesvolle programma. Impact gegarandeerd.

Rwanda UNM
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.