+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Project

India
Society Serving Humanity (SSH)

India: perspectief bieden met scholing, sociale ontwikkeling en gezondheidszorg

Society for Serving Humanity (SSH) biedt kinderen en hun families een goed doordacht en bewezen totaalaanpak, die gericht is op scholing, sociale ontwikkeling, gezondheidszorg en sociale integratie.

SSH India
SSH India
Net4Kids love hand logo

Onderwijs voor 1 kind kan de start kan zijn van een verandering van de mindset van de gehele community.

Dit project zorgt ervoor dat per gezin 1 kind naar school kan. Oneerlijk? Voor (groot)ouders vaak een onmogelijke keuze, maar deze aanpak van SSH zorgt uiteindelijk voor een verandering van de mindset van de gehele community. Het hele gezin ‘leert mee’, heeft baat bij de aanleg van een moestuintje, en profiteert van de praktische benodigdheden die het kind krijgt. Zoals een tafeltje zodat je huiswerk droog blijft, of een klok zodat je op tijd op school kunt komen.

Naast scholing wordt voorlichting gegeven over HIV/Aids en hygiëne. Kinderen uit verschillende kasten en religies, al dan niet getroffen door HIV/ Aids, komen samen in Children’s Clubs om te leren en te spelen. Thema’s zoals gezonde voeding, hygiëne en duurzaamheid worden besproken en kinderen gaan zelf met hun ideeën daarover in overleg met de dorpsoudsten. Kinderen leren hoe zij actief op kunnen komen voor hun rechten.

Waarom deze projectpartner

Met meer dan 30 jaar ervaring heeft SSH een aanpak ontwikkeld, in een zeer achtergestelde regio van India, die elke bezoeker van dit project overtuigd van de impact. Niet voor niks verdriedubbelde investeerder LeasePlan de financiële support na hun bezoek in India.

Naast de inzet op onderwijs zet SSH ook vrouwennetwerken op en begeleid hen naar een self supporting systeem. Door het delen van (financiële) kennis is er voor deze kwetsbare groep veel meer mogelijk. Zo leren zij bijvoorbeeld hoe zij subsidie aanvragen kunnen doen voor pensioen of een weduwe-uitkering vanuit de overheid.

Zonder meer is oprichter Britto Selveraj de meest eigenwijze local hero die wij kennen. Een uitdaging om hem te helpen zijn organisatie zelfredzamer te maken, want voor zijn nieuwste plannen is altijd nog meer geld nodig. Maar doordat hij een grote dromer is, staat er nu, met support van Net4kids, wel zijn eigen school, The ChildPlan Academy, waar 600 kinderen kwalitatief goed onderwijs kunnen krijgen.

 
SSH India
SSH India

Hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Werk jij in de gezondheidszorg sector? Of zet jij in op meer diversiteit in jouw bedrijf of is vrouwelijk ondernemerschap een thema dat jou aanspreekt? Dan zou dit een project kunnen zijn dat aansluit bij jouw bedrijf.

SSH India
Net4Kids love hand logo

Verder praten
over dit project?

Wil je meer weten over dit project of van gedachte wisselen over hoe dit project iets zou kunnen zijn voor jouw organisatie? 
We brainstormen er graag verder over met je. 

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.