+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
1 september 2022

Volleybal training om meisjes in Nepal mondiger te maken

In Nepal geeft onze lokale partner, het Child Watabaran Centre (CWCN), meisjes de kans om zich te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Door een outreach programma aan te bieden aan meisjes in hun communities rondom Kathmandu waarin educatie, gezondheidszorg en persoonlijke ontwikkeling (sport & life skills) centraal staan, verander je niet alleen het leven van deze meiden, maar bouwen we structureel aan zelfredzame gemeenschappen.

In 2017 deelde de Nepalese topvolleybalster Kopila Upreti haar droom: meisjes op het platteland van Nepal inspireren en ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandige toekomst met volleybal. De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) heeft samen met Kopila de Volleyball4life programma ontwikkeld en toegepast in de gemeenschappen waarin CWCN actief is. Empowerment staat centraal. Het versterken van communities, maar ook op individueel niveau, het stimuleren van personal power bij jongeren, specifiek meisjes. Met het Volleyball4life programma zetten we volleybal (de nr 1 sport in Nepal) in als tool om te ontdekken wie je bent, waar je goed in bent, en hoe jij het verschil kunt maken voor jezelf, jouw familie en jouw community.

Om de meisjes in Nepal meer zelfvertrouwen te geven en mondiger te maken, is oud-international en voormalig topspeelster Manon Flier (38) naar Nepal gereisd om verschillende volleybaltrainingen te geven als onderdeel van het Volleybal4life programma. Manon voelt nog altijd de pijn van de meisjes die ze van dichtbij heeft meegemaakt en leren kennen. “Wat wil je ook? De verhalen die de meisjes mij vertelden waren schrijnend.” Flier noemt als voorbeeld de kleding. “Het is niet voor niets dat vrouwen in Nepal bijna altijd een lange broek dragen. Als ze dat niet doen, dus als jij jouw benen laat zien, is dat een vrijbrief om aangerand te worden. Met andere woorden: je bent je leven niet zeker als meisje.” Lees het gehele interview met Manon Flier via deze link.

Op 24 september is er voor ons netwerk de mogelijkheid tot een unieke kennismaking met onze lokale helden uit Nepal, Tirtha Rasaili – oprichter van CWCN en Kopila Uprety – boegbeeld van het Volleybal4life programma en oud-international uit Nepal, tijdens een bijzonder event ‘Volleyball4life in Nepal’, bij het WK Volleybal Dames in Arnhem. Lijkt je het leuk hier ook bij te zijn? Stuur ons dan even een berichtje.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.