+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
15 februari 2021

Unieke samenwerking

Ondernemers en initiatiefnemers Rex Vermeulen en Paul Joosten starten in 2021 een project in het Tanzaniaanse dorp Kiruani om de gemeenschap dmv onderwijs, ondernemerschap en samenwerking zelfredzaam te maken. De twee enthousiaste ondernemers hebben een plan uitgewerkt en willen in het eerste kwartaal van 2021 dertig gepassioneerde ondernemers vinden om aan dit avontuur mee te doen. Door lid te worden van de ‘Town Advisory Board’ verbindt iedere deelnemer zich voor een driejarige samenwerking en brengt funding en kennis in. Ze helpen de lokale experts met middelen, kennis, kunde en ervaring om Kiruani in Tanzania een selfsupporting community te maken.

Het zelfredzaam maken van een community
In de Tanzaniaanse gemeenschappen waar Net4kids in samenwerking met de lokale partner organisatie FT Kilimanjaro aan het werk is heeft iedereen, mannen en vrouwen, jong en oud inmiddels toegang tot gezondheidszorg en onderwijs. In een omgeving met mogelijkheden om op een zelfvoorzienende en duurzame manier in het eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Dankzij FT Kilimanjaro is de levensstijl van de bewoners van inmiddels 5 lokale gemeenschappen in de laatste tien jaar drastisch veranderd en kunnen zij ook in de ‘droge periode’, zichzelf voorzien van voedsel.

“Als Town Advisory Board gaan we leren van de lokale experts die ter plekke leiden, begeleiden en (helpen) uitvoeren. Het project wordt volledig lokaal bestuurd en uitgevoerd. Voortgang, ervaring en resultaten worden op verschillende momenten met de Nederlandse ‘achterban’ gedeeld.” Aldus initiatiefnemer Rex Vermeulen.

Ook meedenken? Lees meer over deze unieke samenwerking

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.