+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
21 november 2018

Naar het dak van de wereld

Elk jaar biedt Net4kids de kans aan stakeholders (investeerders of potentiële investeerders) om met eigen ogen te zien wat de impact is van de projecten van Net4kids. De bestemming dit jaar: Nepal.

Op bezoek

De eerste paar dagen van onze Stakeholdertrip stonden volledig in het teken van onze projecten. We dompelden de stakeholders onder in de dagelijkse realiteit van armoede in Nepal. Van de slums waar we met de staf van Child Watabaran Centre Nepal (CWCN) met een mobiele gezondheidszorg bus kwamen tot de home visits bij Nepal Matri Griha. We hebben de meest armoedige, vieze hutjes gezien waar de kids uit onze projecten hun thuis hebben. Als ze al een thuis hebben, want ook op straat lopen nog altijd te veel kinderen in Kathmandu zonder een dak boven hun hoofd.

Stakeholdertrip Nepal Net4kidsWe putten kracht uit de vitaliteit en het doorzettingsvermogen van de kinderen en hun families die dankzij Net4kids een kans krijgen op een betere toekomst. Het kan echt. Met al deze ervaringen in onze rugzak, heftig en verdrietig tot blij en positief, gaan we vervolgens de mooiste kant van Nepal met elkaar bekijken: we gaan de prachtige Himalaya in. En dat doen we niet zomaar. We zijn uitgenodigd door Mountain Child Care. Een organisatie met een bijzondere missie: jongeren zonder ouders en jongeren die op straat hebben geleefd in contact te brengen met hun diepste drijfveren. Van daaruit kunnen ze de leiding over hun eigen leven nemen. Die leiding stelt hen in staat om na het verlaten van hun tehuis zelfverzekerd en proactief aan de samenleving deel te nemen. Mountain Child Care organiseert QuestTreks voor deze jongeren, waar ook westerse deelnemers (jong & oud) aan mee mogen doen. Het is een zesdaags persoonlijk leiderschapsprogramma in de Himalaya. En wij mochten tijdens onze stakeholdertrip even proeven aan dit programma in de vorm van een tweedaagse trekking.

Programma met impact

Al om 6 uur ’s ochtends zaten wij in de bus die ons afzette bij het begin van de weg naar Chisapani in het Helambu gebied, net buiten Kathmandu. Van te voren zijn we in groepjes opgedeeld bij drie talentvolle Nepalese coaches, Susmita, Suraj en Leeza, en bij de Nederlandse Hedda die het Nepalese Mountain Child Care team aanstuurt.  En deze coaches hebben in verkorte vorm ons het leiderschapsprogramma laten ervaren. Wat een cadeau. We hebben twee dagen gelopen, gepraat maar ook in stilte gewandeld, ontzettend gelachen, maar ook af en toe een traantje gelaten. We hebben gezweet om de top te halen (al die trappen op en af) en we hebben het best koud gehad ’s nachts in onze simpele slaapzakjes. Maar we hebben het allemaal gedaan en in twee dagen heeft het team van Mountain Child Care met verschillende oefeningen zoveel bereikt bij ons persoonlijk, echt bijzonder om mee te maken. En we zijn ervan overtuigd dat de impact van dit programma juist bij de Nepalese jongeren alleen nog maar groter is.

En daarom is het van belang dat Nederlanders, die graag een bijzonder leiderschapsprogramma willen volgen, meegaan op QuestTrek. Dankzij hun deelnemersbijdrage krijgen voormalig straatkinderen de kans écht stappen te maken voor hun toekomst dankzij dit programma. Na de trekking krijgen deze jongeren nog een jaar lang individuele coaching. Wij kunnen een QuestTrek iedereen aanraden en zien de impact van het programma al na twee dagen. Met wat spierpijn en stinkende kleding kwamen wij ongelooflijk verrijkt de berg aflopen en zijn we dankbaar dat we deze ervaring met zo’n bijzondere bevlogen groep stakeholders mochten delen.

De allerlaatste dag van onze stakeholdertrip bestond uit een rondleiding door de stad Bhaktapur, waar we ook een inkijkje hebben gekregen in het dagelijkse leventje van de (middenklasse) Nepalezen en hebben we met elkaar een grote bak speciale yoghurt gedeeld, de lokale specialiteit. Na nog wat laatste souvenirs te hebben ingeslagen voor familie en vrienden is de reis voorbij en gaan we met een koffer vol verhalen, foto’s en een boost aan inspiratie terug naar Nederland. Aan de slag. Want er zijn nog zoveel bedrijven in Nederland die we willen bereiken met onze boodschap dat we samen écht het verschil kunnen maken. En hopelijk kunnen we hen dan ook een keertje meenemen naar ‘het dak van de wereld’, het prachtige Nepal.

The end. Namaste.

Ps. Mocht jij na het lezen van deze blog denken: ik zou ook wel een QuestTrek willen doen en daarmee niet alleen mezelf een cadeau geven, maar ook Nepalese jongeren hiermee een toekomst willen bieden: laat het ons weten! Wij brengen jou graag in contact met Mountain Child Care.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.