+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
7 september 2019

Hugo is terug van weggeweest

Hugo Lingeman was 15 jaar geleden samen met Loek en Anke van den Boog en Veronika Uhl het Net4kids team van het eerste uur. De eerste paar jaar van Net4kids zorgde Hugo voor alles wat met ‘online’ te maken had. De jaren daarna bezocht hij op zijn reizen menig Net4kids project voor fotografie. Nu is hij weer terug en om ons te helpen met online marketing en ICT.

Update najaar 2020: Hugo fiets nu de #longtermNLchallenge: hij fietst alle 355 gemeenten van Nederland bij elkaar voor Net4kids.

DE BETROKKENHEID WAS NOOIT WEG

Hugo werkte zo’n 20 jaar bij de KLM in verschillende marketing functies. Zijn fascinatie voor automatisering en gadgets wist hij daar ook toe te passen, eerst met het inzetten van automatisering op de customer service afdeling en bij de opkomst van internet als pionier met de eerste versies van de KLM website. Na een periode als internet consultant werd hij ook ondernemer met eigen diensten en SAAS software voor B&B’s en kleinschalige hotels.

MARKETEER, ONDERNEMER EN FOTOGRAAF

Hugo is de maker van het bijzondere fotoboek “Het is Stil op Straat” met alleen maar lege straten, pleinen en grachten van Amsterdam.

“Hugo stond aan de wieg van Net4kids en is al sinds 15 jaar met hart en ziel aan ons verbonden. Toen hij onlangs aanbood om ons weer structureel te ondersteunen, hebben we dat met beide handen aangegrepen. Zijn jarenlange ervaring op een breed terrein, IT expertise, creativiteit, positivisme en oplossingsgerichtheid zullen van onschatbare waarde zijn voor een nog betere toekomst van Net4kids. Altijd positief en goed gehumeurd past hij fantastisch bij Net4kids en we zijn erg blij met zijn terugkeer!”
Anke van den Boog

ZINVOL WERK DOEN

“Door Net4kids heb ik gemerkt hoe blij ik word van zinvol werk: het is dus niet per se altruïsme wat me drijft! Daarom heb ik Net4kids ook nooit helemaal los kunnen laten en ben ik voor ze blijven fotograferen, waarmee menig jaarverslag en webpagina is geïllustreerd.

De afgelopen jaren heb ik weer meer tijd en ben via PUM begonnen met het adviseren van kleinschalige accommodaties in Zambia. Ik help ze om online goede zichtbaarheid te krijgen. Dat levert hele directe resultaten op. Een aantal bedrijven verdubbelde de bezettingsgraad in een jaar, waardoor extra werkgelegenheid ontstaat (schoonmaak, tuin-en zwembadonderhoud, receptie): een hele directe vorm van armoedebestrijding.

Toen ik hoorde dat Thomas Rebel zou gaan vertrekken, was voor mij meteen duidelijk dat ik weer voor Net4kids aan de gang wilde. De mooie projecten, de directe, transparante aanpak en ook nog eens heel leuk, professioneel team, mooier kan bijna niet. Ik was dus heel blij dat ik weer met open armen ben ontvangen.

Waar ik me de komende jaren voor wil inzetten is om de investeerders in Net4kids projecten nog weer beter van dienst te zijn. En daarnaast om het gebruik van de website en andere systemen voor het Net4kids team te vergemakkelijken.”

Meer Nieuws

Verder praten?

Denk je na over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf kan maken en hoe eenvoudig het 1% programma is.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.