+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
15 september 2018

Dolores Leeuwin met Net4kids naar Kenia

Om onze projecten echt goed te kunnen monitoren is het van belang om af en toe af te reizen naar onze partners. In september staat het bezoek aan het Watoto Wema Centre in Nairobi, Kenia in de planning. Watoto Wema biedt kansarme kinderen een duurzame leef- en leeromgeving om hen in staat te stellen een opleiding te volgen en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Onze collega’s Sandra en Thomas en onze trouwe pro-bono fotograaf Hugo Lingeman gaan dit centrum bezoeken en met eigen ogen zien hoe het de kinderen vergaat.

Dolores Leeuwin en Anke van den BoogEn, niemand minder dan presentatrice Dolores Leeuwin (bekend van programma’s als Het Klokhuis, Knoop in je zakdoek en Sinterklaas journaal) en filmmaker Niels Ruitenbeek vergezellen hen op deze bijzondere reis. Dolores en Niels zullen op locatie een documentaire gaan maken over het leven van de kinderen die zij bezoeken. Hiermee willen zij de missie van Net4kids in woord en daad aan de kijker laten zien. De werkwijze en de missie zijn bij alle projecten van Net4kids hetzelfde: het kind staat centraal. Net4kids gelooft in sterke, gemotiveerde kinderen die kansen pakken. Zelfredzaamheid is het doel.

Impact Zichtbaar

Voor Net4kids is deze reis een uitgelezen kans om onze investeerders te laten zien welke impact hun investering heeft op de kinderen, de families en de leefgemeenschappen. Het is onze voornaamste prioriteit bedrijven volledige transparantie te bieden zodat men direct kan zien wat er met hun geld en inspanning gebeurt. Naast de halfjaarlijkse projectrapportages die wij naar de investeerders sturen zijn deze monitoringstrips eveneens van groot belang om goed op de hoogte te blijven van onze projecten. Het geeft ons de mogelijkheid jullie de positieve impact te laten zien van de concrete kinderhulp die wij kunnen bieden met jullie investering. De gezondheid van de kinderen wordt bekeken, de woonsituatie, de aanwezigheid van schoolspullen (zoals boeken) en de lessen die gevolgd worden.

Onze collega Sandra is binnen Net4kids verantwoordelijk voor de projecten en zal haar jarenlange opgebouwde kennis inzetten om de beoordeling en monitoring zorgvuldig uit te voeren. Samen met Dolores en Niels, die hun expertise inzetten om verslag te doen van de verhalen van de kinderen en de missie van Net4kids in kaart te brengen, zal dit een bijzondere trip worden.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.