+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
30 april 2019

Doelgerichte en effectieve ontwikkelingshulp – Watoto Wema

Net4kids maakt zich al 15 jaar op rij hard voor betere levensomstandigheden voor kinderen wereldwijd. Wij zetten ons met heel veel passie in voor de toekomst van kinderen door bedrijven in Nederland te verbinden met passende, concrete initiatieven in de wereld.

Eén van deze concrete initiatieven is het Watoto Wema Centre in Kenia. Sinds 2013 heeft Net4kids geïnvesteerd in onderwijs en opvang van kwetsbare kinderen, maar ook de ontwikkeling van het gezondheidscentrum Heri Wema Health Centre. Zo zorgen we niet alleen voor gezonde kids in het centrum, maar profiteert de hele gemeenschap van Ruai van kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bovendien moet het in de toekomst ook een geldstroom genereren dat terugvloeit in het opvangcentrum.

Zelfredzaamheid, ondernemerschap en lef, dat zijn wel begrippen die passen bij deze lokale partner. En dat hebben we nu ook op video vastgelegd, zodat iedereen kan zien hoe je echt het verschil kunt maken met kleinschalige, maar vooral zeer concrete kinderhulp.

De video reportage, gemaakt door presentatrice Dolores Leeuwin en filmmaker Niels Ruitenbeek, laat exact zien waar we het allemaal voor doen.

Watoto Wema wordt deels gefinancierd door Nederlandse ondernemers, zoals TASK en Giarte, en is een voorbeeld van doelgerichte en effectieve ontwikkelingshulp vanuit het bedrijfsleven.

De video reportage gaat in premiere in Pakhuis de Zwijger op 5 juni aanstaande. Want dan vieren we een feestje, het 15 jarige bestaan van Net4kids, en organiseren we daarom een inspirerend event: ‘Next generation ontwikkelingshulp: ondernemers aan zet!’

Na de vertoning van de reportage gaat een panel van experts op het gebied van ondernemen en filantropie met elkaar – en het publiek – in discussie. Kan de rol van bedrijven beslissend zijn ten opzichte van ontwikkelingshulp? En ligt daar de sleutel tot verandering? En hoe moeten bedrijven deze verantwoordelijkheid dan invullen?

Directeur van Watoto Wema, Marjolein van der Kolk komt speciaal uit Kenia naar Nederland voor dit event, en viert met ons het feestje mee.

Wil je ook komen? Meld je dan snel aan op de website van Pakhuis de Zwijger en dan proosten we op 5 juni samen op Net4kids, maar ook op dit bijzondere project in Kenia.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.