+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
27 mei 2019

Debat Pakhuis de Zwijger

Kinderhulporganisatie Net4kids organiseert met Pakhuis de Zwijger het debat “Next generation ontwikkelingshulp: Ondernemers aan zet.” Een discussieavond om de rol en verantwoordelijkheid van zakelijk Nederland op het gebied van ontwikkelingshulp onder de loep te nemen.

Van groot denken naar klein handelen en wat dit teweeg kan brengen daar én in het bedrijfsleven hier. Om de impact van Net4kids en de steun vanuit het bedrijfsleven in beeld te brengen is presentatrice Dolores Leeuwin – bekend van het Klokhuis – afgereisd naar Kenia om het project Watoto Wema te bezoeken. Een verslag van wat doelgerichte en effectieve ontwikkelingshulp teweeg kan brengen. De beelden zijn voor het eerst te zien tijdens de discussieavond op 5 juni in Pakhuis de Zwijger.

De maatschappelijke rol vanuit het bedrijfsleven

Uit onderzoek van MVO Nederland blijkt dat acht op de tien bedrijven vindt dat zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Tegelijkertijd geven ondernemers aan dat zij in de dagelijkse praktijk onvoldoende mogelijkheden zien om hier iets aan te doen. Zakelijke doelen en het runnen van een onderneming nemen veel tijd in beslag en laten vaak weinig ruimte voor het uitwerken van een kwalitatieve maatschappelijke bijdrage. En juist de bijdrage van ondernemers is volgens Loek van den Boog, oprichter Net4kids zo belangrijk: “Zonder de actieve rol van het bedrijfsleven blijven de maatschappelijke verschillen in de wereld bestaan of worden ze zelfs groter. Het bedrijfsleven heeft dé tools in handen om het verschil te maken.” Net4kids is een Nederlandse non-profit die zich inzet voor de toekomst van kansarme kinderen in ontwikkelingslanden door bedrijven in Nederland te verbinden met passende, concrete initiatieven in de wereld. Door het bedrijfsleven in te zetten worden er nieuwe geld-& kennisstromen op gang gebracht waardoor de impact van de hulp wordt vergroot.

Net4kids maakt statement rondom de rol van het bedrijfsleven

Wat kan je verwachten op 5 juni? Een avond om het debat rondom de rol van het bedrijfsleven in de ontwikkelingshulp aan te wakkeren en zo meer ondernemers te betrekken, motiveren, maar vooral te inspireren om op een andere manier naar ontwikkelingshulp te kijken en hun eigen rol daarin te kunnen vormgeven. Moderator Dolores Leeuwin gaat in gesprek met verschillende ondernemers die maatschappelijke impact maken, hun eigen MVO-strategie inrichten en hun werknemers betrekken bij het behalen van maatschappelijke doelen. Daarnaast spreekt ze met Lonneke Roza – onderzoeker bij de Erasmus Universiteit en de expert op het gebied van corporate filantropie en natuurlijk met het publiek. Het doel? Het publiek laten ervaren dat het bedrijfsleven aan zet is. Benieuwd hoe jij het verschil kan maken? Be there!

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.