+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Nieuws
18 september 2016

Aloysius en SAVE: Lokale held

Kinderarbeid in de textielindustrie is een bekend probleem in de regio Tirupur, Zuid India. Groei in deze industrie de afgelopen jaren betekende ook meer kindarbeiders. Aloysius doet zijn uiterste best om dit tegen te gaan.

Aloysius is directeur van projectpartner SAVE. Deze zachtaardige en innemende man is echt onze held op het gebied van kinder- en arbeidsrechten. Hij gaat het gesprek aan met de fabriekseigenaren in de textielfabrieken en redt kinderen van de fabriek en de straat. Hij inspireert, is daadkrachtig en werkt hard om elk kind een kans te geven op onderwijs.

Aloysius

“The Bridge Schools run by SAVE make learning more interesting, and in a language that the children can understand. The project will bring about a lasting change, better care, good education, health and training in life skills, reducing the number of migrant children on streets.”

A. Aloysius, SAVE

Geen onderwijs is geen optie. Samen met zijn rechterhand Mary en alle andere stafleden maakt hij het verschil. Bedreigingen en valse beschuldigingen van fabriekseigenaren aan zijn adres zijn niet ongewoon. Dat weerhoudt hem niet door te gaan met zijn werk.

Joyful Education

Sterker nog, zijn ambities zijn groter dan ooit. Met de komst van de Green Park Smart School maakt hij goed onderwijs mogelijk voor alle kinderen. Joyful education, om precies te zijn; elk kind moet ook gewoon kind kunnen zijn. Vrolijke kleuren op de muren. Veel sport en spelactiviteiten. Aandacht voor milieu en duurzaamheid. Zo draait de school volledig op zonne-energie.

Elk kind een kans

Aloysius is het meest trots op de Bridge Schools. Het overbruggingsonderwijs voor ex-kindarbeiders en migrantenkinderen, waar wij als Net4kids in investeren, geeft hem het gevoel dat hij elk kind de mogelijkheid kan geven naar school te gaan. En het voorkomt dat deze kinderen achter het weefgetouw belanden of met hun kleine handjes kokos verwijderen in de olie industrie.

Projecten van SAVE

OnderwijsProject: Overbruggingsonderwijs ex-kindarbeiders
Kinderen die uit een kinderarbeid situatie komen kunnen niet zomaar in het reguliere onderwijssysteem worden geplaatst. Ze lopen achter in hun ontwikkeling. Daarom is een overbruggend jaar in de ‘Bridge Schools’ van SAVE nodig voordat zij naar een reguliere school kunnen.

OndernemerschapProject: Beroepsonderwijs ex-kindarbeiders
Dit project helpt kinderen die gered zijn uit kinderarbeid situaties om zich na een basisopleiding verder te ontwikkelen. Het beroepsonderwijscentrum, dat sinds 2011 bestaat, leidt jongeren op tot bijvoorbeeld elektricien of gecertificeerde kledingmaker. Beroepen die zeer gewenst zijn in en om Tirupur. 

Saada: Success kid

Wij investeren in kansen. Ervoor zorgen dat kinderen de mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen; om verschil te maken. We stellen je graag voor aan Saada.

Saada is opgegroeid in de arme gemeenschap van Mtakuja. Onze lokale projectpartner FT Kilimanjaro heeft haar de kans gegeven zich te ontwikkelen. Dankzij elke dag een voedzame schoollunch, goed lesmateriaal en een enthousiaste leraar voor de klas, is Saada nu een zelfredzame volwassen vrouw.

Onlangs is ze teruggekeerd naar Mtakuja. Mét een diploma tot elektricien op zak. Als ‘Sales & Installation agent’ van een Solar Company.

Wij zijn trots.

Inmiddels levert zij samen met haar collega’s zonne-energie aan meer dan 3000 huishoudens in de regio. Saada draagt duurzaam bij aan haar gemeenschap en heeft haar eigen inkomen: dubbele winst. Een gezinnetje stichten is haar volgende wens.

Onze wens is dat zij zich dan geen zorgen hoeft te maken over medische faciliteiten in haar dorp. Met de ‘Mama Bus’ willen we deze zorgen wegnemen.

Wat ons betreft rijdt de ‘Mama Bus’ in 2017 rond in haar regio om steun te bieden bij de eerste 1000 dagen van haar kindje.

Meer Nieuws

Verder praten?

Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Net4kids en benieuwd naar de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek leggen we het je allemaal uit, laten we zien welke impact je bedrijf of (familie) fonds kan maken.

De Net4kids nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte hoe het de kinderen in de projecten vergaat, maar ook hoe we jou kunnen helpen impact te maken voor onze next generation. We beloven je dat we je niet zullen spammen.