+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Kansrijk door onderwijs
Op de school van Nepal Matri Griha in Kathmandu krijgen kinderen goed onderwijs van de kleuterklas tot aan ‘grade 5’ en is er veel aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling en thuissituatie.

Wat is het project?

De school voor de allerarmsten van onze Nepalese projectpartner Nepal Matri Griha (NMG) geeft zeer kwetsbare kinderen een toekomst door hen naar school te laten gaan. Families zijn naar Kathmandu getrokken in de hoop op een beter leven, maar de realiteit blijkt vaak anders te zijn. Ook daar is geen plaats voor hen, geen betaalde baan, geen eten en gezondheidszorg en educatie zijn een verre droom.

‘Education is a bridge from misery to hope’

Nepal Matri Griha helpt deze migrantenkinderen, die vaak fysieke en/of mentale problemen hebben. Op de NMG-school krijgen kinderen goed onderwijs van de kleuterklas tot aan ‘grade 5’ en is er veel aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling en thuissituatie. NMG gelooft dat ondersteuning van het thuisfront essentieel is voor een kind om een opleiding goed af ronden. Hun families krijgen speciale ondersteuning in de vorm van voorlichting over hygiëne en geboortebeperking, over gezondheid en welzijn en over het belang van educatie.

Naast onderwijs kunnen kinderen terecht voor fysiotherapie en (basis) gezondheidszorg in het naast de school gelegen ‘therapiecentrum’ en de ‘healthcare unit’.

Van alle NMG kinderen gaat 80% door naar een vervolgopleiding na NMG. Een fantastisch resultaat. Regelmatig komt het voor dat families zich zodanig hebben ontwikkeld dat ze zelf deze opleiding kunnen betalen. Voor families waar dit niet mogelijk is heeft NMG een programma dat het vervolgonderwijs van deze kinderen ondersteunt.

Waarom heeft Net4kids voor deze projectpartner gekozen?

Nepal Matri Griha was de eerste lokale partner waar Net4kids zich aan verbonden heeft. De persoonlijke kennismaking in Kathmandu tussen twee bevlogen vrouwen: Shobha Rai, oprichtster NMG en Anke van den Boog, oprichtster Net4kids, is de start geweest van de samenwerking. Anke werd enorm geraakt door de armoede en het uitzichtloze bestaan van de kinderen, die zonder onderwijs geen enkele kans hadden. De emotionele betrokkenheid is tot op de dag van vandaag de reden dat we dit project, dat van een kleine opvang met fysiotherapiecentrum is uitgegroeid naar een prachtige school, blijven ondersteunen.

Hoe maak ik met mijn bedrijf het verschil in dit project?

Het startpunt van MVO-beleid, kies een passend project dat dichtbij jouw DNA en/of het werkgebied van jouw organisatie blijft. Iets goed doen is slechts geloofwaardig als het dichtbij je core business en core values blijft.

Door de kleinschaligheid van het programma, voor €270,60 ondersteun je al een kind op de NMG School, zien we dat de meeste supporters particulieren of zzp-ers zijn die 1 a 2 kinderen per jaar support willen bieden. De mogelijkheid die wij aanbieden om mee op Stakeholdertrip naar Nepal te gaan, en dan bijvoorbeeld jouw zoon of dochter (15+) mee te nemen, spreekt ook deze doelgroep erg aan. Met eigen ogen kun je dan zien waarom Net4kids dit project niet kan loslaten en dat onze bijdrage nog altijd heel hard nodig is.

Wij maken de match. Jij het verschil?

Project updates

NMG halfjaar update 20/21

Huidige situatie in Nepal Nog nooit heeft de wereld zo’n lange periode van schoolsluiting meegemaakt. Volgens het recente rapport van de Verenigde Naties, heeft deze pandemie ervoor gezorgd dat...

Lees meer

Hoe is de Covid-19 situatie in Nepal?

De wereld is in de greep van het Covid-19 virus. Het is verschrikkelijk! Maar Net4kids zou Net4kids niet zijn als we niet overal ook de positieve kanten van zien. Daarom proberen wij de komende tijd...

Lees meer

Op zoek naar welvaart in Kathmandu

Veel families vertrekken van het platteland naar de hoofdstad Kathmandu op zoek naar werk en betere leefomstandigheden. Eenmaal gesetteld blijkt dit ook daar een enorme opgave. Zo ook voor Bibek (10...

Lees meer

Samenvatting half jaar rapport jul-dec 2018

Het doel van het NMG-project is om alle kinderen onderwijs (naar internationale standaard) te geven, zodat ze zich uiteindelijk uit de armoedecyclus kunnen onttrekken. NMG biedt het lesmateriaal,...

Lees meer

Happy New Year 2075!

Een mooie nieuwjaarsgroet uit Nepal van de kids van Nepal Matri Griha school! Nu pas? Nou perfect op tijd, want volgens de Nepalese jaartelling, ofwel Vikram Sambat, is het vandaag nieuwjaarsdag! De...

Lees meer