+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Gezondheidszorg voor iedereen
In 15 jaar is de opvang van Child Watabaran Centre Nepal uitgegroeid tot een groot apparaat van voorlichting, gezondheidszorg, empowerment en educatie voor straatkinderen en hun families.

Wat is het project

Journalist en oprichter van CWCN Tirtha Rasaili kwam door zijn werk in aanraking met de vele straatkinderen in Kathmandu. Hij bezocht de sloppenwijken en maakte contact met de meest achtergestelde families uit de samenleving. Hij zag dat mobiele gezondheidszorg het middel kon zijn om straatkinderen die gezondheidszorg en opvang nodig hadden te identificeren en te ondersteunen. Van het een kwam het ander en de organisatie groeide mee met de kinderen met steeds dezelfde vraag in het hoofd: ‘wat hebben deze kinderen nodig?’.

From mobile healthcare to a completely new view on streetism (living or being on the streets)

Zo’n 15 jaar later is de opvang uitgegroeid tot een groot apparaat van voorlichting, gezondheidszorg, empowerment en educatie. De gehele mindset over straatkinderenproblematiek is veranderd en de succesvolle outreach-formule is omarmd door lokale overheden en door andere samenwerkende organisaties. Vanuit de overtuiging dat kinderen het meest geholpen worden door versterking op de plek waar ze wonen zijn activiteiten georganiseerd die een zo groot mogelijk bereik hebben; eigen radioprogramma’s met voorlichting over onderwijs, gezonde voeding en hygiëne, healthcamps, en de mobiele gezondheidsbus komt naar de kinderen toe.

Ook buiten Kathmandu zet CWCN deze activiteiten in om kinderen in hun eigen dorpen te kunnen versterken met educatie, gezondheidszorg en life skills activiteiten, zoals het volleybal4life programma. CWCN stelt jongeren in staat om in de eigen omgeving een zelfstandig leven op te bouwen, zodat ze niet hun heil hoeven te zoeken in de grote stad, waar ze te maken krijgen met uitbuiting, criminaliteit en armoede.

Waarom heeft Net4kids voor deze projectpartner gekozen?

Het succes van de aanpak van CWCN in de afgelopen jaren heeft te maken met de manier waarop deze organisatie professioneel is gegroeid. Oprichter Tirtha heeft hier een grote rol in gespeeld en heeft een team neergezet van hardwerkende bevlogen en intelligente mensen. Door zijn stafleden wordt hij omschreven als “an excellent communicator, has strong management skills, is hardworking and committed to any projects he undertakes.” Zijn lange termijnvisie past bij de manier waarop Net4kids kijkt naar hoe je structureel kinderen een onafhankelijke en zelfstandige toekomst kunt bieden.

Hoe maak ik met mijn bedrijf het verschil in dit project?

Het startpunt van MVO-beleid, kies een passend project dat dichtbij jouw DNA en/of het werkgebied van jouw organisatie blijft. Iets goed doen is slechts geloofwaardig als het dichtbij je core business en core values blijft.

Met name het outreach-programma gericht op het versterken van zelfredzaamheid in de eigen omgeving, is flexibel en biedt vele kansen voor het creëren van impact! Bedrijven die hieraan bij willen dragen kunnen samen met CWCN groeien en elkaar versterken in (sociaal) ondernemerschap.

Impact maken start met een financiële commitment. Zo kunnen we met elkaar echt bouwen aan de betrokkenheid tussen jouw bedrijf en het project. Net4kids investeert 30K per jaar in dit project.

Wij maken de match. Jij het verschil?

Project updates

De Corona ramp in Nepal

De Corona ramp in Nepal De coronacrisis in Nepal heeft dramatische vormen aangenomen sinds begin mei. Dagelijks overlijden honderden mensen in het ziekenhuis, op de stoep ervoor of thuis omdat de...

Lees meer

Hoe is de Covid-19 situatie in Nepal?

De wereld is in de greep van het Covid-19 virus. Het is verschrikkelijk! Maar Net4kids zou Net4kids niet zijn als we niet overal ook de positieve kanten van zien. Daarom proberen wij de komende tijd...

Lees meer

A one-way ticket back to society

Terugblik naar 2019 Onze lokale helden van het Child Watabaran Center, Nepal (CWCN) kijken terug op een succesvol jaar, waarin zij weer veel straatkinderen en gemeenschappen uit sloppenwijken de...

Lees meer

Weer verder durven kijken dan morgen

Busstations en afvalverwijderingsplekken, hier treffen de gezondheidswerkers van het Child Watabaran Centre (CWCN) de meeste straatkinderen van Kathmandu aan wanneer ze onderweg zijn met de mobiele...

Lees meer

Op schema

Gedurende het projectjaar monitoren we onze projecten dankzij de voortgangsrapportages die we elk halfjaar ontvangen. En we hebben van onze partner in Nepal, Child Watabaran Centre (CWCN) een update...

Lees meer