+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Educatie & talentontwikkeling
Sport, het leveren van prestaties op een heel ander vlak dan ‘leren uit een boek’ is een waardevolle aanvulling op het versterken van meisjes en vrouwen op weg naar volwassenheid.

Wat is het project?

Sport en empowerment: sport geeft de mogelijkheid om fysieke kracht te ervaren, je zelf te leren kennen en grenzen te verleggen, uitgedaagd te worden om tot het uiterste te gaan. Belangrijke aspecten als het gaat om zelfontplooiing en zelfbewustzijn. Het maken van keuzes die goed voor je zijn! Sport, het leveren van prestaties op een heel ander vlak dan ‘leren uit een boek’ is een waardevolle aanvulling op het versterken van meisjes en vrouwen op weg naar volwassenheid.

As you become clearer about who you really are, you’ll be better able to decide what is best for you.

In het CWCN, waar voormalige straatmeisjes uit Kathmandu een plek hebben om te wonen en te leren, wordt deze overtuiging gedeeld en is het Volleyball4life-programma een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Het programma is een resultaat van de samenwerking tussen Net4kids, de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo), CWCN en de Nepalese topvolleybalster Kopila Uprety, die voor de implementatie zorgt. Het persoonlijke verhaal van Kopila in combinatie met volleybaltraining geeft de meisjes in het centrum inspiratie en helpt ze om life skills te ontwikkelen.

Gender equality is a human fight. Not a female fight.

Vooral voor de meisjes en jonge vrouwen kan een sport als volleybal een bijdrage leveren aan hun positieverbetering als vrouw in het algemeen. Door sportactiviteiten aan te bieden, geef je hen de kans om zich te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Meisjes en vrouwen die in sport uitblinken, kunnen als een rolmodel voor andere meisjes en vrouwen gaan fungeren. Dit kan uiteindelijk leiden tot een verandering van het zelfbeeld van vrouwen. In de programma’s van CWCN speelt ook de aanpak voor jongens in de gemeenschappen een belangrijke rol in het proces naar gendergelijkheid.

Waarom heeft Net4kids voor deze projectpartner gekozen?

Het succes van de aanpak van CWCN in de afgelopen jaren heeft te maken met de manier waarop deze organisatie professioneel is gegroeid. Oprichter Tirtha heeft hier een grote rol in gespeeld en heeft een team neergezet van hardwerkende bevlogen en intelligente mensen. Door zijn stafleden wordt hij omschreven als “an excellent communicator, has strong management skills, is hardworking and committed to any projects he undertakes.” Zijn lange termijnvisie past bij de manier waarop Net4kids kijkt naar hoe je structureel kinderen een onafhankelijke en zelfstandige toekomst kunt bieden.

Hoe maak ik met mijn bedrijf het verschil in dit project?

Het startpunt van MVO-beleid, kies een passend project dat dichtbij jouw DNA en/of het werkgebied van jouw organisatie blijft. Iets goed doen is slechts geloofwaardig als het dichtbij je core business en core values blijft.

Dit project biedt vele aanknopingspunten waarmee Nederlandse bedrijven zich kunnen identificeren. Talentontwikkeling, sport & gezondheid, zelfstandigheid. Vele topics die in de kernwaarden of in het DNA van een bedrijf zitten en die door een samenwerking met Net4kids een èchte lading krijgen.

Impact maken start met een financiële commitment. Zo kunnen we met elkaar echt bouwen aan de betrokkenheid tussen jouw bedrijf en het project.

Wij maken de match. Jij het verschil?

Project updates

De Corona ramp in Nepal

De Corona ramp in Nepal De coronacrisis in Nepal heeft dramatische vormen aangenomen sinds begin mei. Dagelijks overlijden honderden mensen in het ziekenhuis, op de stoep ervoor of thuis omdat de...

Lees meer

Hoe is de Covid-19 situatie in Nepal?

De wereld is in de greep van het Covid-19 virus. Het is verschrikkelijk! Maar Net4kids zou Net4kids niet zijn als we niet overal ook de positieve kanten van zien. Daarom proberen wij de komende tijd...

Lees meer

A one-way ticket back to society

Terugblik naar 2019 Onze lokale helden van het Child Watabaran Center, Nepal (CWCN) kijken terug op een succesvol jaar, waarin zij weer veel straatkinderen en gemeenschappen uit sloppenwijken de...

Lees meer

Weer verder durven kijken dan morgen

Busstations en afvalverwijderingsplekken, hier treffen de gezondheidswerkers van het Child Watabaran Centre (CWCN) de meeste straatkinderen van Kathmandu aan wanneer ze onderweg zijn met de mobiele...

Lees meer

Op schema

Gedurende het projectjaar monitoren we onze projecten dankzij de voortgangsrapportages die we elk halfjaar ontvangen. En we hebben van onze partner in Nepal, Child Watabaran Centre (CWCN) een update...

Lees meer