+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Kennis en gezondheidszorg

Society for Serving Humanity (SSH) biedt kinderen en hun families een goed doordacht en bewezen totaalaanpak, die gericht is op scholing, sociale ontwikkeling, gezondheidszorg en sociale integratie.

Wat is het project?

Big ‘grown up’ issues solved by the children

Dit project zorgt ervoor dat per gezin 1 kind naar school kan. Oneerlijk? Voor (groot)ouders vaak een onmogelijke keuze, maar deze aanpak van SSH zorgt uiteindelijk voor een verandering van de mindset van de gehele community. Het hele gezin ‘leert mee’, heeft baat bij de aanleg van een moestuintje, en profiteert van de praktische benodigdheden die het kind krijgt. Zoals een tafeltje zodat je huiswerk droog blijft, of een klok zodat je op tijd op school kunt komen.

Onderwijs voor 1 kind kan de start kan zijn van een verandering van de mindset van de gehele community. Naast scholing wordt voorlichting gegeven over HIV/Aids en hygiëne. Kinderen uit verschillende kasten en religies, al dan niet getroffen door HIV/ Aids, komen samen in Children’s Clubs om te leren en te spelen. Thema’s zoals gezonde voeding, hygiëne en duurzaamheid worden besproken en kinderen gaan zelf met hun ideeën daarover in overleg met de dorpsoudsten. Kinderen leren hoe zij actief op kunnen komen voor hun rechten.

Vrouwen investeren in welzijn van gezin

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen meer van hun inkomsten in het welzijn van hun gezin investeren dan mannen – wel tien keer meer. Zij geven voorrang aan dingen als gezondheidszorg, voedzaam eten en onderwijs. Wanneer een moeder controle krijgt over het budget van haar gezin, hebben haar kinderen 20 procent meer kans om te overleven – en nog veel meer kans om open te bloeien. En gezondere, beter opgeleide kinderen leiden morgen tot sterkere arbeidskrachten en welvarender gemeenschappen.

Naast de Children’s Clubs zet SSH daarom vrouwennetwerken op en begeleid hen naar een self supporting systeem. Met elkaar geld sparen en met elkaar bepalen wie het geld op dat moment het hardst nodig heeft. Voor vrouwen die niet weten waar ze terecht kunnen en vaak depressief zijn een belangrijk hulpmiddel om te werken aan eigenwaarde en zelfontplooiing. Door het delen van (financiële) kennis is er voor deze kwetsbare groep veel meer mogelijk. Zo leren zij bijvoorbeeld hoe zij subsidie aanvragen kunnen doen voor pensioen of een weduwe-uitkering vanuit de overheid.

Waarom heeft Net4kids voor deze projectpartner gekozen?

Met meer dan 30 jaar ervaring heeft SSH een aanpak ontwikkeld, in een zeer achtergestelde regio van India, die elke bezoeker van dit project overtuigd van de impact. Niet voor niks verdriedubbelde investeerder LeasePlan de financiële support na hun bezoek in India. Zonder meer is oprichter Britto Selveraj de meest eigenwijze local hero die wij kennen. Een uitdaging om hem te helpen zijn organisatie zelfredzamer te maken, want voor zijn nieuwste plannen is altijd nog meer geld nodig. Maar doordat hij een grote dromer is, staat er nu, met support van Net4kids, wel zijn eigen school, The ChildPlan Academy, waar 600 kinderen kwalitatief goed onderwijs kunnen krijgen.

Hoe maak ik met mijn bedrijf het verschil in dit project?

Het startpunt van MVO-beleid, kies een passend project dat dichtbij jouw DNA en/of het werkgebied van jouw organisatie blijft. Iets goed doen is slechts geloofwaardig als het dichtbij je core business en core values blijft.

Werk jij in de gezondheidszorg sector? Of zet jij in op meer diversiteit in jouw bedrijf of is vrouwelijk ondernemerschap een thema dat jou aanspreekt? Dan zou dit een project kunnen zijn dat aansluit bij jouw bedrijf.

Impact maken start met een financiële commitment. Zo kunnen we met elkaar echt bouwen aan de betrokkenheid tussen jouw bedrijf en het project. Net4kids investeert 30K per jaar in dit project.

Wij maken de match. Jij het verschil?

Project updates

India SSH – jaaroverzicht 2020

Het jaar in vogelvlucht Het afgelopen jaar is voor iedereen een extra uitdagend jaar geweest, maar zoals vaak in een crisis, worden de allerarmsten het hardst getroffen. In de regio Tamil Nadu waar...

Lees meer

India: Een update in corona tijd

Sinds eind maart is India in lockdown. Migrantenfamilies reizen het land door om weer terug naar eigen dorpen te gaan omdat er geen werk meer is voor hen in de stad. Er zijn veel fabeltjes in...

Lees meer

Hoe is de Covid-19 situatie in India?

De wereld is in de greep van het Covid-19 virus. Het is verschrikkelijk! Maar Net4kids zou Net4kids niet zijn als we niet overal ook de positieve kanten van zien. Daarom proberen wij de komende tijd...

Lees meer

Een keerpunt in Vigneswaran haar leven

Hoi, mijn naam is Vigneswaran en ik zit samen met mijn jongere zusje op de middelbare school St. Mary’s in Dindigul. In 2006 zijn wij papa verloren aan HIV/AIDS. Mama is ook geïnfecteerd met HIV,...

Lees meer

Bedankt voor de bijdrage!

Samen kunnen we bouwen aan de toekomst voor kwetsbare kids in de regio Tamilnadu in het zuiden van India. Dankzij jouw bijdrage als afscheidscadeau kan Net4kids investeren in onderwijs, veiligheid...

Lees meer

Wie helpt er mee campagne voeren?

Op 1 december is het Wereld Aids Dag en in aanloop hiernaartoe zetten wij onze partnerorganisatie SSH uit India in de spotlight. Zij strijden samen met Net4kids al jarenlang tegen de gevolgen van...

Lees meer