+31 20 40 67 550 info@net4kids.org
Takoradi Educatie & ICT centrum

Kennis maakt je wereld groter, leert je onafhankelijk te denken, verbredend te kijken en ondernemend te handelen. Het Takoradi Educational Resource Centre biedt jongeren in Ghana deze mogelijkheid, waardoor de kans om een zelfstandig leven op te bouwen wordt vergroot.

Wat is het project

Make your world bigger and get insight into your future

Leergierig en gefocust ontwikkelen Ghanese jongeren hun talenten en zijn door middel van het grote aanbod aan boeken, computers en educatieve programma’s zoals het ‘I Want To Be-programma’ of het ‘Digital Marketeer programma’ in een veilige en stimulerende omgeving met hun toekomst bezig.

Naast computeronderwijs is een kennismaking met het (lokale) bedrijfsleven een belangrijke activiteit van het centrum. Bedrijfsbezoeken en contacten met alumni die een baan hebben, biedt jongeren een toekomstperspectief!

Kinderen, jongeren en alumni ontdekken hun talent en leren dat in te zetten voor hun toekomst. Dit innovatieve onderwijsconcept is een voorbeeld voor het Ghanese onderwijssysteem.

Waarom heeft Net4kids voor deze projectpartner gekozen?

Het Educational Research Centre is in 2002 opgezet door Nellie Kirschner-Timmer. Geboren en opgegroeid in Ghana, dochter van een Ghanese moeder en een Nederlandse vader. ‘Mijn vak is HR-consultant; het beste uit mensen halen is mijn tweede natuur. Toen mijn moeder uit ons ouderlijk huis in Takoradi verhuisde, ontstond het idee daar een onderwijs en IT centrum te maken voor jongeren uit de communities. Op interactieve manier ze zelf laten ontdekken waar ze goed in zijn. ‘Discovery education’ noemt Nellie het. De Ghanese overheid wordt geïnspireerd door haar concept en verschillende onderwijsinstellingen zijn betrokken bij het centrum.

Voor Net4kids is To Be Worldwide een sterke partner door de innovatieve kracht van Nellie, haar creativiteit en haar vermogen te verbinden tussen het bedrijfsleven in Nederland en de uitdagingen van jongeren in Ghana. Het centrum is lokaal ingebed door de goede connecties met scholen en lokale overheden, waardoor continuïteit gewaarborgd is. Ook inhoudelijk. De programma’s worden door goed opgeleide stafleden, vanuit het gedachtengoed van Nellie, doorontwikkeld.

Hoe maak ik met mijn bedrijf het verschil in dit project?

Het startpunt van CSR-beleid, kies een passend project dat dichtbij jouw DNA en/of het werkgebied van jouw organisatie blijft. Iets goed doen is slechts geloofwaardig als het dichtbij je core business en core values blijft.

Zoals Improved Corporate Finance. Zij vonden hun perfect match en investeren in het Digital Marketeer project van To BeWorldwide. Een groep young professionals, alumni uit het centrum, wordt de mogelijkheid geboden opgeleid te worden tot digital marketeer. Hierin worden zij gecoacht en bijgestaan door Improved. Niet alleen is dit financieel mogelijk gemaakt door deze investeerder; medewerkers van Improved zijn persoonlijk betrokken bij de voortgang en ontwikkeling van de jongeren via het To Be Improved Programma. Ook iets voor jouw (marketing of IT) bedrijf?

Impact maken start met een financiële commitment. Zo kunnen we met elkaar echt bouwen aan de betrokkenheid tussen jouw bedrijf en het project.

 

Wij maken de match. Jij het verschil?

Project updates

Ghana To Be Worldwide – Jaaroverzicht 2020

Het jaar in vogelvlucht 2020 is voor iedereen een bijzonder jaar. Covid-19 houdt de wereld in zijn greep en in de projectlanden van Net4kids zijn de effecten ervan goed te zien. Zo ook in Ghana....

Lees meer

Hoe is de Covid-19 situatie in Ghana?

De wereld is in de greep van het Covid-19 virus. Het is verschrikkelijk! Maar Net4kids zou Net4kids niet zijn als we niet overal ook de positieve kanten van zien. Daarom proberen wij de komende tijd...

Lees meer

Keep on developing

Het was een productief en veelbewogen eerste half jaar (2019) met sterke ontwikkelingen binnen de fantastische programma's van partner To Be Worldwide. Door onze bezige bijtjes hebben we veel met je...

Lees meer

2018. Nog even een terugblik

Wie wat bewaart, die heeft wat. Zo hebben we voor jullie nog een hele mooie samenvatting van het Takoradi Educatie & ICT Centrum project in petto. We vergeten weleens wat een voorrecht het is om...

Lees meer