+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Veel families vertrekken van het platteland naar de hoofdstad Kathmandu op zoek naar werk en betere leefomstandigheden. Eenmaal gesetteld blijkt dit ook daar een enorme opgave. Zo ook voor Bibek (10 jaar) zijn ouders, die samen met hem, zijn broertje en twee zussen van Kalikot naar Kathmandu verhuisden. Het lukte zijn ouders om aan de slag te gaan als groenten verkopers, maar met de onregelmatige inkomsten zijn de schoolkosten voor alle vier de kinderen een te grote opgave. Via de buren kwamen ze in contact met NMG, die na een huisbezoek besloten om dit gezin – afkomstig uit één van de meest achtergebleven plekken in Nepal – te helpen middels educatie en voedsel.

De ijverige Bibek doet enorm hard zijn best op school, omdat hij bij zijn ouders van dichtbij heeft kunnen zien en voelen hoe lastig het kan zijn om het hele gezin te onderhouden. Door alles wat hij heeft geleerd op de NMG school kan hij de regie voor zijn toekomst in eigen handen nemen.

Dit is slechts één van de vele succesverhalen van de Nepalese kids – afkomstig uit de allerarmste gezinnen – die een kans kregen om naar de NMG school te gaan. Meer resultaten over dit mooie programma lees je in de samenvatting jaarrapportage die nu online staat.