+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Wil jij nieuw talent aantrekken in jouw bedrijf en tegelijkertijd investeren in talentontwikkeling van kinderen die niet eens de kans krijgen naar school te gaan? Laat zien dat jouw bedrijf zich hard maakt voor the next generation en biedt elke nieuwe medewerker een ‘kindje van de zaak’.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een middel geworden voor bedrijven om talent aan te trekken en te behouden. Een goed ingebed MVO-beleid voegt voor de stakeholders belangrijke waarde toe en verhoogt daardoor het aanzien van een bedrijf.
Naast het verbeteren van het bedrijfsimago voor klanten, partners en investeerders zorgt een goed beleid voor een positieve medewerkerscultuur en verhoogt het daarmee hun tevredenheid, binding en betrokkenheid. En zorgt het er ook voor dat de beste mensen zich tot een bedrijf voelen aangetrokken.

Om de nieuwe generatie talentvolle medewerkers aan je te binden kun je een ‘kindje van de zaak’ toevoegen aan jouw secondaire arbeidsvoorwaarden. Voor elke (nieuwe) medewerker investeer je ook in de ontwikkeling van een kind dat anders geen kansen zou krijgen. Investeren in the next generation. Tenslotte zijn dit straks ook jouw potentiele klanten of medewerkers. Hallo, globalisatie! ☺ Samen deze verantwoordelijkheid delen? Wij helpen jouw bedrijf met het opzetten en uitwerken van ‘het kindje van de zaak’ zodat we samen echt een maatschappelijk verschil kunnen maken. Elk kind verdient toch de kans om naar school te gaan, waar ook ter wereld?

En als we dan toch bezig zijn, kun je net zo goed voor elke bestaande medewerker investeren in de toekomst van een kind. Zoals Grizzly New Marketing dit aanpakt:

Vanuit het geloof dat een betere wereld begint bij kinderen investeert Grizzly New Marketing in de groei en ontwikkeling van kansarme kinderen in India. Het overbruggingsonderwijs project sluit goed aan bij de investeringswens van de organisatie. Voor elke werknemer die Grizzly telt investeren zij jaarlijks één kind om overbruggingsonderwijs te volgen. Een voorbereidend overbruggend jaar in de ‘Bridge Schools’ zorgt ervoor dat deze kwetsbare groep kinderen speciale aandacht krijgen en straks in het reguliere onderwijs net zoveel kansen krijgen als ieder kind om zich te ontwikkelen. Grizzly New Marketing heeft 110 werknemers, met hun investering steunen ze inmiddels 110 kinderen in India. En met elke nieuwe medewerker die een ‘kindje van de zaak’ krijgt zal dat aantal in de toekomst gaan oplopen.

Dit wil ik. Voor mijn bedrijf. Voor mijn (nieuwe) medewerker.
Vertel mij meer!