+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Net4kids Kerstcampagne 2021

#STAYCONNECTED

Net4kids Kerstcampagne 2021

#STAYCONNECTED

De wereldwijde pandemie laat zien dat we internationaal meer verbonden zijn dan ooit. Maar is dat echt zo? In India hebben kwetsbare kinderen onze support keihard nodig om verder te leren. Juist nu. We zitten er gezamenlijk in, dus laten we zorgen dat we er samen sterker uit komen. Doe je mee?
#stayconnected #merrychristmas

Stay Connected India

Overleven

In de textielstad Tirupur, in het zuiden van India, heeft de pandemie een enorme impact op het leven van de meest kwetsbare groepen. Veel kinderen zijn familieleden verloren. Voor hun (groot)ouders was er namelijk geen extra zuurstof beschikbaar of een plekje in het ziekenhuis. Geen geld. Geen status. Kinderen die hun ouders zijn verloren lopen het risico door child traffickers te worden geronseld en verkocht aan de fabrieken. Maar ook ouders zelf, die door lockdowns hun baan zijn kwijtgeraakt, zien geen andere uitweg dan hun kinderen aan het werk te zetten.

Deze kinderen zijn letterlijk aan het overleven, op straat en in de fabriek. Waar we hier in Nederland een ‘code zwart’ willen voorkomen in de zorg, zitten deze kinderen en hun families al maandenlang in code zwart.

Wij willen hen alle support bieden die nodig is om verder te leren en te leven. 

Stay Connected 

Inmiddels zijn de scholen weer open in India. Er is medische en psychische (na)zorg voor de kinderen, en ouders worden geholpen met het vinden van een baan. Onze lokale partner zorgt ervoor dat zoveel mogelijk kinderen uit de fabrieken worden gehaald en elke dag naar school gaan. Door te investeren in digitaal onderwijs, mede door het beschikbaar maken van smartphones, proberen we te voorkomen dat de ontwikkeling van de kinderen opnieuw helemaal stilstaat bij een volgende lockdown. Want, zoals we nu zelf ondervinden, de toekomst blijft onzeker in deze pandemie.

Laten we er samen sterker uitkomen. Help ons mee deze kinderen (digitaal) onderwijs te kunnen blijven bieden. Jouw bijdrage is van grote betekenis.

Hoe werkt het?

Kies een van de vier opties hierboven en doneer een bedrag naar keuze. Je kunt veilig betalen via de betaallink. Na jouw donatie ontvang je een bedankmail met daarin een betaalbewijs.

Kerstcampagne 2021 Net4kids
Save Tirupur

Over het project

Het doel van overbruggingsonderwijs is om kinderen uit kinderarbeid situaties en uit kwetsbare migranten families in een veilige omgeving te brengen waar ze worden opgevangen en kunnen leren. Deze kinderen worden voorbereid op regulier onderwijs door middel van een overbruggend schooljaar. Het achterliggende doel is ze te motiveren om door te gaan met onderwijs en niet terug te vallen in de kinderarbeid.

De samenwerking met deze lokale partner SAVE is er een om echt trots op te zijn. Ze zijn een autoriteit in de regio op het gebied van werknemersrechten en het aanpakken van kinderarbeid.

CNA Insider | How COVID-19 created India’s broken generation of children

Deze documentaire (45 minuten) maakt heel duidelijk waarom we campagne voeren voor kinderen in India. Mogen we je aanraden deze tijd te nemen? Kijk mee, word geraakt en… count your blessings.

Kleine disclaimer 😉 Na het zien van deze docu is de kans groot dat je campaigner bij Net4kids wordt. #stayconnected