+31 20 40 67 550 info@net4kids.org

Rainbow Girls IndiaElk jaar worden er gemiddeld 150 meisjes in het Loreto Bowbazar Rainbow Home in Calcutta en gemiddeld 100 meisjes in het Kushi Rainbow Home in Delhi opgevangen. Veel meisjes verblijven voor langere tijd en krijgen onderwijs, gezonde voeding, gezondheidszorg in een veilige omgeving waar ze met veel liefde en aandacht worden begeleid. De Rainbow Homes faciliteren waar mogelijk een re-integratie van de meisjes met hun familie en begeleiden elk meisje totdat ze een zelfstandig en onafhankelijk leven kunnen leiden.

Het aantal kinderen dat we kunnen ondersteunen in een jaar is een prachtig nummer om te kunnen vermelden aan onze investeerders. Het maakt de investering concreet en tastbaar. Toch is het soms lastig te formuleren hoeveel, in dit geval meisjes, wij met onze lokale partnerorganisatie Rainbow Foundation India (RFI) echt concreet en meetbaar hebben kunnen steunen in de Rainbow Homes van Kushi (Delhi) en Loreto Bowbazar (Calcutta).

Het aantal meisjes dat in een Rainbow Home verblijft veranderd namelijk steeds. Het blijft een open opvangcentrum, dat betekent dat als meisjes toch liever niet in het home verblijven, zij vrij zijn om terug te gaan naar waar ze vandaan kwamen. Ook kan de thuissituatie dusdanig verbeteren dat naar huis gaan weer mogelijk is. Daarnaast gaan er meisjes verder studeren en/of krijgen een baan en gaan op zichzelf of in een hostel wonen.

In de nieuwste complete samenvatting van de afgelopen periode (jun 2018 – mei 2019) gaat het zeker niet alleen om aantallen. Wat gebeurt er allemaal in de Rainbow Homes van Loreto Bowbazar en Kushi? Hoe gaat het met de gezondheid van de meiden? Hebben er nog stafwisselingen plaatsgevonden? Hoe zorgt onze partner organisatie RFI dat deze kwetsbare meisjes klaargestoomd worden voor een zelfstandige toekomst vol vertrouwen?

Lees het HIER in de samenvatting.

Veel leesplezier!